Διεθνή

Sabah: Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε στο προξενείο!

Sabah: Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε στο προξενείο!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέα στοιχεία έρχονται στο “φως” της δημοσιότητας σχετικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο επικεφαλής του τμήματος της ερευνητικής δημοσιογραφίας της εφημερίδας Sabah, Ναζίφ Καραμάν, αποκάλυψε πως ο Τζαμάλ Κασόγκι πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στο κτήριο του προξενείου είπε «πνίγομαι, βγάλτε μου τη σακούλα από το κεφάλι, είμαι κλειστοφοβικός».

Ο Καραμάν υποστήριξε πως ο Κασόγκι πέθανε από ασφυξία αφού του έβαλαν μια σακούλα στο κεφάλι, γεγονός που διαπιστώνεται από τα ηχητικά ντοκουμέντα που έχουν στην κατοχή τους οι τουρκικές Αρχές.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος υποστήριξε ακόμα ότι οι 15 εκτελεστές από τη Σαουδική Αραβία που έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη μια ημέρα πριν το φονικό χρειάστηκαν επτά λεπτά για να δολοφονήσουν τον Κασόγκι και 15 για να διαμελίσουν τη σορό.

Υπενθυμίζεται πως ο γενικός εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης είχε δηλώσει πως ο Τζαμάλ Κασόγκι στραγγαλίστηκε και διαμελίστηκε στο κτήριο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στις 2 Οκτωβρίου.

Τα μαζεύει ο Ερντογάν: «Δεν πιστεύω ότι ο βασιλιάς Σαλμάν διέταξε τη δολοφονία του Kasoghi»

Αναφορικά με τα ηχητικά ντοκουμέντα της δολοφονίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως έχουν δοθεί στη Σαουδική Αραβία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία.

ΗΠΑ: Να λογοδοτήσουν όσοι εμπλέκονται στη δολοφονία Κασόγκι

Οι ΗΠΑ θα «ζητήσουν απ’ όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι να λογοδοτήσουν» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, εκτιμώντας ότι «η Σαουδική Αραβία (πρέπει) να κάνει το ίδιο».

Σε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ο Πομπέο απηύθυνε επίσης έκκληση να «μπει ένα τέλος στις εχθροπραξίες» στην Υεμένη, επισήμανε η εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ.

Επιπλέον, ο Πομπέο κάλεσε «όλες οι πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συζητήσουν την ειρηνική επίλυση της σύρραξης».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X