Ελλάδα

Σεισμός τώρα στην Κρήτη: Ταρακουνήθηκε η Αθήνα και πολλές περιοχές

Σεισμός τώρα στην Κρήτη: Ταρακουνήθηκε η Αθήνα και πολλές περιοχές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σεισμός τώρα στην Κρήτη: Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε το νησί και την μισή Ελλάδα….Αισθητός για τα καλά στην Αθήνα!

Σύμφωνα με  το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Κέντρο, ο σεισμός ήταν έντασης 6 Ρίχτερ.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο δίνει τον σεισμό 6,1 Ρίχτερ πάντως.

Ενώ ο σεισμολόγος κ.Λέκκας κάνει λόγο για 5.8 Ρίχτερ. Ο σεισμός ήταν μεταξύ της Κρήτης και των Κυθήρων.

Ο σεισμός που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί, έγινε αισθητός σε πολλά μέρη της Ελλάδας, ενώ σύμφωνα με τον κ. Λέκκα δεν αναμένονται μετασεισμοί, με βάση προγενέστερους σεισμούς που είχαν γίνει στην περιοχή παλιότερα.

Καθησυχαστικός ήταν και ο κ. Χουλιάρας, τονίζοντας ότι λόγω του βάθους της δόνησης, δεν θα υπάρξουν μετασεισμοί. Ο κ. Παπαζάχος μιλώντας στο OPEN ήταν καθυσυχαστικός και ανέφερε ότι δεν συνοδεύεται από μετασεισμούς και δεν έχει καμία συνδεση με οτι έγινε στην Αλβανία. Το τόξο αρχίζει από Κέρκυρα κατεβαίνει νότια και πιάνει μέχρι τα Δωδεκάνησα.

Κύριος ο σεισμός – Καμία σχέση με αυτόν της Αλβανίας

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό. «Δεν θα έχουμε συνέχεια κατά πάσα πιθανότητα», τόνισε ο σεισμολόγος.

Ξεκαθάρισε δε, ότι ο σεισμός αυτός «δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη φονική δόνηση που συγκλόνισε την Αλβανία», χθες.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X