Σχόλια

Σφοδρή κόντρα Ακρίτα-Μενδώνη για τον Λιγνάδη

Σφοδρή κόντρα Ακρίτα-Μενδώνη για τον Λιγνάδη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η αρχή έγινε με ανάρτηση της Ελενας Ακρίτα η οποία υποστήριζε ότι η Αννα Μενδώνη αποπέμπει τον Δημήτρη Λιγνάδη. Ακολούθησε  ανακοίνωση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος διέψευσε ότι του ζητήθηκε να παραιτηθεί, κάνοντας λόγο για φήμες.

Η ηγεσία του υπουργείου είχε διορίσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Οργανισμού πριν δύο χρόνια με απ’ ευθείας ανάθεση, χωρίς διαγωνισμό προκήρυξης.

Στη συνέχεια το θέμα της παραίτησης πήρε διαστάσεις σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η αρχική ανάρτηση της Ελενας Ακρίτα

“Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεατρου Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές. Θα παρακαλούσα να μη γίνουν εικασίες σχετικά με τους λόγους παραίτησης. Επισήμως ακόμα τίποτα δεν είναι γνωστό. Σχόλια με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται”.

Μετά την ανάρτηση αυτή το Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι τις αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη της ανακοινώνει το Υπουργείο μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ «και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media».

Μάλιστα, όπως συμπληρώνει «κάθε άλλη “αξιόπιστη πληροφορία” είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες».

Η “απάντηση” του Υπ. Πολιτισμού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της δημοσιογράφου η οποία σε νέα ανάρτηση επιμένει στο ρεπορτάζ, κάνει λόγο για αόριστες ανακοινώσεις της Υπουργού ενώ ζητάει να αποσαφηνιστεί η αναφορά περί την ασάφεια των σκοπιμοτήτων επισημαίνοντας:

  • “Είναι βαρύς ο χαρακτηρισμός, μην τρέχουμε τώρα στα δικαστήρια κι ανήκουμε και σε ευπαθείς ομάδες. Στο μεταξύ εμμένω στο ρεπορταζ μου”

Η δεύτερη ανάρτηση της Ελενας Ακρίτα

“Βγάζει μια αόριστη ανακοίνωση η Μενδώνη (ή η Αννούλα) όπου σαφώς με φωτογραφίζει. Και φυσικά ο ΣKAΪ-SKAI  σπεύδει να ‘συντρέξει’ την υπουργό χωρίς να κάνει ρεπορτάζ για να διαπιστώσει αν ισχύει ή όχι η είδηση. Επειδή είμαι δημοσιογράφος παλαιάς κοπής κι αυτά του σουξου μουξου δεν τα γουστάρω – τρεις ερωτησούλες στην υπουργό.

1. Παραιτείται ή δεν παραιτείται ο κ. Λιγνάδης; Επιβεβαιώστε ή διαψεύστε την ειδηση ξεκάθαρα κι αφήστε τα μισόλογα.

2. Υπάρχουν καταγγελίες, ναι ή όχι;

3. Μού αποσαφηνίζετε παρακαλώ την ασάφεια… των σκοπιμοτήτων μου; Είναι βαρύς ο χαρακτηρισμός, μην τρέχουμε τώρα στα δικαστήρια κι ανήκουμε και σε ευπαθείς ομάδες. Στο μεταξύ εμμένω στο ρεπορταζ μου.

Καταλαβατε υπουργέ; Κατάλαβες Αννούλα; Που θα μου υπαγορεύσεις πώς θα κάνω τη δουλειά μου;”

Πάντως μετά την ανακοίνωση διάψευσης Λιγνάδη η κ. Ακρίτα έκανε νέα ανάρτηση αναφέροντας:

“Ο Δημητρης Λιγνάδης διαψεύδει την ειδηση. Η Μενδωνη στην ανακοίνωση της ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει. Αν δεν υπαρχουν καταγγελίες για τον κ. Λιγναδη και συνεπώς δεν ‘τον παραιτούν’ όπως γνωρίζω, θα τού ζητήσω συγγνώμη. Αν όμως υπάρχουν και δεν ‘τον παραιτούν’ τότε η πράξη της Μενδωνη είναι μια καθαρά πολιτική επιλογή που θα κριθεί ανάλογα. Επιμένω ότι το ρεπορταζ μου ισχύει και είναι διασταυρωμένο”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X