Media

Eurovision 2024: Ξεκινά απόψε το διαγωνιστικό κομμάτι – Τα φαβορί

Eurovision 2024: Ξεκινά απόψε το διαγωνιστικό κομμάτι – Τα φαβορί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Eurovision 2024 Η ώρα του Α’ Ημιτελικού της Eurovision έφτασε και οι εκπρόσωποι των χωρών ετοιμάζονται να ανέβουν στο stage

Απόψε, στις 22.00, ξεκινά το διαγωνιστικό κομμάτι της 68ης Eurovision και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο! Στο Μάλμε τα φώτα έχουν ανάψει και στη σκηνή του Μalmö Arena θα βρεθούν οι χώρες για τον Α’ Ημιτελικό της φετινής διοργάνωσης, που θα μεταδοθεί στις 22.00, από την ΕΡΤ1.

Η Κύπρος εμφανίζεται στην 1η θέση, ενώ θα ακολουθήσουν Σερβία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, Πολωνία, Κροατία, Ισλανδία, Γερμανία, Σλοβενία, Φινλανδία, Μολδαβία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Αυστραλία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο. Στον Α’ Ημιτελικό εμφανίζονται και ψηφίζουν η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο από τις «Big Five», καθώς και η διοργανώτρια Σουηδία, οι οποίες προκρίνονται απευθείας στον Τελικό.

Απόψε, όμως, στο stage επιστρέφει και μία παλιά γνώριμη του θεσμού και αγαπημένη του ελληνικού κοινού. Η Ελένη Φουρέιρα θα βάλει φωτιά… με το «Fuego» θυμίζοντας σε όλους τη μοναδική της εμφάνιση το 2018 που τής χάρισε τη 2η θέση.

Όσον αφορά στο τι δείχνουν τα στοιχήματα για την πρόκριση από τον Α’ Ημιτελικό στον τελικό; Στην πρώτη θέση τερματίζει η Κροατία, που θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί και για τη νίκη του τελικού. Το τραγούδι «Rim Tim Tagi Dim», που ερμηνεύει ο Baby Lasagna, σχολιάστηκε έντονα καθώς πολλοί θεώρησαν ότι είναι αντιγραφή από το κομμάτι με τίτλο «Espectro» του DJ Adrian De La Vega, το οποίο έχει κυκλοφορήσει στο Spotify από το 2020. Ο Κροάτης θα ανέβει στο stage με ένα πολιτικό τραγούδι, στρέφοντας την προσοχή στις κοινωνικές και πνευματικές προκλήσεις και στην αγωνία που βιώνει κάθε άνθρωπος που εγκαταλείπει τον τόπο του σε αναζήτηση καλύτερων ευκαιριών.

Baby Lasagna – Rim Tim Tagi Dim | Croatia | National Final Performance | Eurovision 2024
Η Ουκρανία, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση για την πρόκριση στον τελικό, θα εκπροσωπηθεί από τις Alyona Alyona και Jerry Heil, με το τραγούδι «Teresa & Maria» που αναφέρεται στη Μητέρα Τερέζα και την Παναγία. Η μελωδία έχει γοητεύσει ιδιαίτερα και τη δική μας Μαρίνα Σάττι, με την ίδια να έχει παραδεχτεί ότι έχει ζηλέψει το κομμάτι. Το τραγούδι γράφτηκε για να υπενθυμίσει στους ανθρώπους ότι όλοι είναι ικανοί να πετύχουν μεγάλους στόχους και ότι «όλες οι ντίβες γεννήθηκαν ως ανθρώπινα όντα», τονίζοντας ότι όλοι ξεκινάμε από μικρά και ότι οι πράξεις μας είναι που μας καθορίζουν.

Τη δεκάδα με τις χώρες, που θα περάσουν στον τελικό, σύμφωνα με τα στοιχήματα, συμπληρώνουν η Λιθουανία, η Φινλανδία, η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Κύπρος, η Πολωνία, η Πορτογαλία και η Σερβία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X