Show Biz

Φεστιβαλικά και άλλα καλοκαιρινά: η ατζέντα της εβδομάδας

Φεστιβαλικά και άλλα καλοκαιρινά: η ατζέντα της εβδομάδας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κώστας Β. Ζήσης

Εγκαίνια για τη νέα στήλη που έρχεται να βάλει τις μικρές κόκκινες πινέζες της, στον θεατρικό χάρτη της πόλης, έτσι όπως αυτός θα διαμορφώνεται κάθε εβδομάδα, στα ανοιχτά θέατρα και αυλές. Ιούνιος και τα διαδημοτικά φεστιβάλ της Αττικής, έχουν αρχίσει ήδη να δημοσιεύουν τον προγραμματισμό τους, για ένα καλοκαίρι που προβλέπεται άκρως θεατρικό.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δίνεται σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου που ανοίγει τα φτερά του την 1η Ιουνίου, στη μητροπολιτική Πειραιώς 260 (η Επίδαυρος αρχίζει από Ιούλιο), ενώ δεκάδες θίασοι εκδράμουν σε περιοδεία ανά την Ελλάδα, παίρνοντας έτσι την δική τους «εκδίκηση» για τα δύο «κουμπωμένα» λόγω πανδημίας καλοκαίρια.

Τι θα συμβεί θεατρικά και φεστιβαλικά λοιπόν αυτήν την εβδομάδα στην πόλη;

Η άλλη πλευρά της Καταιγίδας, ο Γιάννης Χουβαρδάς εγκαινιάζει στην Πειραιώς 260 το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου 2022

Εν αρχή ην ο Γιάννης Χουβαρδάς, που δίνει το εντυπωσιακό εναρκτήριο λάκτισμα στην Πειραιώς 260 συγκεντρώνοντας στον Χώρο Δ, ένα επιτελείο από δεκατρείς ηθοποιούς (από τους σημαντικότερους όλων των γενεών) για να «δέσει» το κλασικό αριστούργημα του Σαίξπηρ «Καταιγίδα» με την Χρυσή Εποχή του Χόλυγουντ και το τελευταίο ανολοκλήρωτο δημιούργημα του Όρσον Ουέλς «Η άλλη πλευρά του ανέμου», σε μία παράσταση με τίτλο «Η άλλη πλευρά της καταιγίδας» Είναι μαγικό το ταξίδι που υπόσχεται στο κοινό ο Έλληνας σκηνοθέτης, και η αλήθεια είναι πως το εγχείρημα αυτό αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το αποτύπωμα που θα αφήσει. Στη σκηνή θα δούμε τους Γιάννη Βογιατζή, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Έκτορα Λυγίζο, Άρη Μπαλή, Ελένη Μπούκλη, Αλέξανδρο Μυλωνά, Αντώνη Μυριαγκό, Δημήτρη Παπανικολάου, Δημήτρη Πασσά, Δημήτρη Πιατά, Άλκηστις Πουλοπούλου, Χάρη Φραγκούλη, Αχιλλέα Χαρίτο. Για επτά συνεχόμενες ημέρες από την 1η Ιουνίου έως και τις 7, ενώ στις 4 Ιουνίου θα διεξαχθεί συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές στο τέλος της παράστασης. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε ΕΔΩ.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X