Show Biz

Καζάκος – Καρέζη: Ένας θυελλώδης έρωτας που γεννήθηκε μέσα από μία παρτίδα τάβλι

Καζάκος – Καρέζη: Ένας θυελλώδης έρωτας που γεννήθηκε μέσα από μία παρτίδα τάβλι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καζάκος – Καρέζη: Λένε πως οι μεγάλοι έρωτες χωράνε μονάχα σε μεγάλες καρδιές, σε καρδιές που τολμούν να ρισκάρουν, ν’ ανοιχτούν, να δώσουν. Εκείνη πρόσωπο πολυδιάστατο, αντιφατικό και ασυμβίβαστο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τέχνη της αλλά και τα κοινά, μετείχε στις ζυμώσεις της εποχής της και ήταν ενήμερη για την πορεία αυτού του τόπου. Εκείνος δυναμικός που αντιμετώπισε από νωρίς δυσκολίες εξαιτίας των αριστερών καταβολών του.

Έδωσε τις πρώτες μάχες του με τον ρομαντισμό του επαναστάτη που πολεμά για ανώτερα ιδανικά και έμεινε πιστός στις αξίες του ως το τέλος της ζωής του.

Ο Κώστας Καζάκος και η Τζένη Καρέζη υπήρξαν ένα από τα πιο αγαπημένα και όμορφα ζευγάρια του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. «Θα ήθελα να είχα γνωρίσει πιο πριν τον Κώστα. Να είχα κερδίσει τα χαμένα χρόνια. Τίποτα άλλο. Βλέπεις, εγώ σε όλη μου τη ζωή περίμενα τον Καζάκο. Δεν τον είχα βρει και περιπλανιόμουν» είχε δηλώσει η δημοφιλής ηθοποιός σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις της, λίγο πριν φύγει από τη ζωή.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στα γυρίσματα του πολεμικού δράματος «Κοντσέρτο για πολυβόλα» του Ντίνου Δημόπουλου, σε σενάριο Νίκου Φώσκολου. Το παράστημά του εντυπωσίασε τη σταρ, που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε αδιαφορήσει για εκείνον στις προηγούμενες συναντήσεις τους. «Θυμάμαι ότι μας γνώρισαν ένα πρωινό που είχαμε γύρισμα στα Ίσθμια. Μόλις είπαμε “χαίρω πολύ”, αισθάνθηκα ένα “κρακ” μέσα μου και είπα: “Α, εδώ είναι, αυτό είναι!”. Το ένστικτό μου, μου έλεγε πολλά. Γίναμε αχώριστοι. Παίζαμε τάβλι, κάναμε ατέλειωτες βόλτες, πνευματικές συζητήσεις για ώρες. Πιστεύω πως μέχρι τότε ζούσα σε μια απόλυτη μοναξιά» έχει εκμυστηρευτεί η ίδια.

Ωστόσο, η αναζήτηση του γοητευτικού λοχαγού που θα ερωτευόταν βαθιά η Καρέζη στην ταινία και μετέπειτα στη ζωή, δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Ο Φίνος πρότεινε στον Δημόπουλο κάποια από τα πιο διάσημα ονόματα ζεν πρεμιέ της εποχής, όμως, ο σκηνοθέτης δεν ικανοποιείτο με κανέναν και επέμενε να θέλει για το ρόλο τον Καζάκο.

Ο έρωτας τους ξεκίνησε στα διαλείμματα των γυρισμάτων, όταν έπαιζαν τάβλι κάτω από μια ελιά για να περάσει η ώρα πιο ευχάριστα. «Ήταν μανιακή ταβλαδόρισσα η Τζένη. Τελικά, ήταν μια παρτίδα τάβλι που κράτησε 26 χρόνια» θα συμπληρώσει ο ηθοποιός. Η συνάντησή τους έφερε έναν μεγάλο έρωτα, που όπως όλα έδειχναν θα κατέληγε στην εκκλησία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X