Fragilemag

Οι Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας 21 – 27 Φεβρουαρίου: η Δεσποινίς Μαργαρίτα, ο Μένγκελε και ένα Πονηρό Πνεύμα

Οι Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας 21 – 27 Φεβρουαρίου: η Δεσποινίς Μαργαρίτα, ο Μένγκελε και ένα Πονηρό Πνεύμα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κώστας Β. Ζήσης //

Ο Φεβρουάριος προχωράει προς το τέλος του, η άνοιξη αρχίζει να φαίνεται και νέες θεατρικές παραστάσεις ξεκινάν αυτήν την εβδομάδα. Θα πρέπει να επισημάνουμε ωστόσο, τις πολλές επαναλήψεις επιτυχημένων παραστάσεων που δίνουν μια νέα ευκαιρία σε όσους δεν τις είδαν, να τις απολαύσουν.

Κορυφαίο θεατρικό γεγονός είναι η νέα δουλειά του Γιάννη Χουβαρδά στο Εθνικό Θέατρο, όπου στην Κεντρική του Σκηνή θα παρουσιάσει το έργο του Νόελ Κάουαρντ «Πονηρό πνεύμα». Η Χρύσα Καψούλη, επιστρέφει στη σκηνή με ελληνική δραματουργία και Θανάση Τριαρίδη σκηνοθετώντας το έργο του «Μένγκελε, όνειρο για δύο πρόσωπα σε ένα βαγόνι» στο θέατρο Φούρνος, ενώ μια performance installation θα παρουσιάσουν οι Αγγελική Παπούλια και ο Χρήστος Πασσαλής στο θέατρο Σφενδόνη με τίτλο «Έκλειψη».

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου θα παρουσιάσει μια σύγχρονη διασκευή για τρεις άνδρες και ζωντανή μουσική επί σκηνής, των «απλών μαθημάτων καπιταλισμού» του Βραζιλιάνου Ρομπέρτο Ατάϋντε. «Μπαίνει η δεσποινίς Μαργαρίτα» είναι ο τίτλος που δίνεται στην περίφημη «Δεσποινίς Μαργαρίτα» που πρωτοσύστησε θριαμβευτικά στο ελληνικό κοινό η Έλλη Λαμπέτη σε μετάφραση Κώστα Ταχτσή.

Το μωσαϊκό των ολοκαίνουριων παραστάσεων συμπληρώνουν η παράσταση της Αικατερίνης Παπαγεωργίου στο Μικρό Άνεσις στο έργο του βρετανού θεατρικού συγγραφέα Nick Payne «Αστερισμοί» και «Το ημερολόγιο ενός αποτυχημένου συγγραφέα» του Τειρεσία Λυγερού από το τον Ανθούλλη Δημοσθένους που θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Δρόμος. Στο θέατρο K.O.T.E.S. η Ελένη Ανδρεάδου θα ερμηνεύσει τον μονόλογο της Margaret Wesseling «Κάτι λείπει», για τρεις μόνο παραστάσεις στο Faust η Όλια Πανίδου σκηνοθετεί το «Football» του Θανάση Τριαρίδη ενώ στον Δρόμο της Αγίας Μελετίου ο Εμμανουήλ Μαύρος θα παρουσιάσει το ωριμότερ έρφο του Ίψεν «’Οταν Ξυπνήσουμε Εμείς οι Νεκροί».

Όσοι δεν είδατε, μην χάσετε την διπλή παράσταση «Φροσύνη/Πασσού» των Στέφανου Παπατρέχα και Λάζαρου Βαρτάνη στο Άβατον, τη σκηνοθεσία του Κοραή Δαμάτη στις «Καρέκλες» του Ιονέσκο , παράσταση που διαπρέπουν οι Ελένη Γερασιμίδου και ο Αντώνης Ξένος ακριβώς απέναντι στο «Από Κοινού» θέατρο, και βεβαίως τον ονειρικό εφιάλτη «Η μικρή μέσα στο σκοτεινό δάσος», παράσταση-τομή του Παντελή Δεντάκη στο ελληνικό θέατρο (παρουσιάστηκε και στο Φεστιβάλ Αβινιόν) που θα ξεκινήσει νέο κύκλο παραστάσεων στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.

Ο Κωνσταντίνος Χατζής, ο Γιώργος Κουμεντάκης και η Σοφία Χιλλ, θριάμβευσαν στο περασμένο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με την παράστασή τους «Κλυταιμνήστρα, μουσική δωματίου για ένα όργανο» (αναλυτική κρτική μπορείτε να διαβάσετε εδώ) και επιστρέφουν αυτήν την φορά στην Γερμανική Εκκλησία. Νέος κύκλος παραστάσεων ξεκινά στον Χώρο και η παράσταση της Έλενας Μαυρίδου «Η πτέρυγα», μια παράσταση για την μητρότητα.

Η σπαρταριστή κωμωδία «Μαύρη Σαμπούκα» με το δίδυμο Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο, επιστρέφει μετά από τέσσερις επιτυχημένες περιόδους στο Θέατρο Βεάκη…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X