Show Biz

Υπόθεση Φουρθιώτη: «Φωτιά» το διαβιβαστικό -Οι «απαιτήσεις» του στη ΓΑΔΑ

Υπόθεση Φουρθιώτη: «Φωτιά» το διαβιβαστικό -Οι «απαιτήσεις» του στη ΓΑΔΑ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με ένα βαρύτατο κατηγορητήριο ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης και οι συγκατηγορούμενοι του θα βρεθούν το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ενώπιον του 30ου ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

Η εργαστηριακή εξέταση ενός σάκου που βρέθηκε έπειτα από συμπλοκή με αστυνομικούς στη Νέα Ερυθραία οδήγησε στην ταυτοποίηση των δυο ανθρώπων που επιτέθηκαν με καλάσνικοφ σε αστυνομικούς, ενώ οι συνομιλίες τους με τον παρουσιαστή ανέδειξαν και τη σχέση τους με τον Φουρθιώτη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο διαβιβαστικό, προκύπτει ότι ο παρουσιαστής «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα» (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία. Για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Μάλιστα, η εργαστηριακή συγκριτική εξέταση των πειστηρίων, δηλαδή οι κάλυκες που βρέθηκαν στο περιστατικό της Ν. Ερυθραίας και στους πυροβολισμούς στην οικία Φουρθιώτη, αποκάλυψε ότι έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο καλάσνικοφ, ενώ τα γενετικά στοιχεία ενός εκ των κατηγορουμένων που βρέθηκαν στο σάκο οδήγησε τους αστυνομικούς σε συλλήψεις.

Στις 21 Απριλίου 2021 περίπου στις 11 το βράδυ, ένας άνδρας κάλεσε με απόκρυψη στην τηλεφωνική σύνδεση του αξιωματικού υπηρεσίας και χωρίς να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητας του ανέφερε: «Το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο Γ.Π με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε….» είπε ο άγνωστος και έδωσε τρία κινητά τηλέφωνα.

Πολάκης: Τα κομπιούτερ του Φουρθιώτη έχουν μυστικά για το σκληρό πυρήνα του κράτους

Ποινικό ιστορικό Φουρθιώτη

Στο ποινικό παρελθόν του 36χρονου παρουσιαστή -όπως αυτό περιγράφεται στο διαβιβαστικό- υπάρχουν περισσότερες από 30 υποθέσεις από το 2005 οι οποίες είτε έχουν σχηματιστεί έπειτα από ενέργειες του παρουσιαστή, δηλαδή μηνύσεις σε βάρος προσώπων κ.λπ, είτε έχουν κατατεθεί σε βάρος του, είτε έχουν κινηθεί αυτεπάγγελτα σε βάρος του οι αρχές.

Οι συνεργάτες «δίνουν» Φουρθιώτη;

Στις 22 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε έκρηξη στο σπίτι παρουσιαστή στο Διόνυσο. «Σύμφωνα με τον τεχνικό που έχει τοποθετήσει κάμερες στην οικία του Φουρθιώτη, δεν υπήρχε καταγεγραμμένο υλικό στο σκληρό δίσκο όταν μετέβηκε στην οικία για να εξάγει το υλικό, σε αντίθεση με το περιστατικό των πυροβολισμών όταν και παραδόθηκε υλικό από το κλειστό κύκλωμα καταγραφής της οικίας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από παρακείμενες οικίες δεν καταγράφεται κίνηση οχήματος ή πεζού με κατεύθυνση την οικία του Φουρθιώτη σε εγγύς χρονικό διάστημα της έκρηξης». Μάλιστα, 4 λεπτά πριν την έκρηξη φαίνεται να ενεργοποείται στο Διόνυσο ο τηλεφωνικός αριθμός του Γ.Π., συγκατηγορουμένου του Φουρθιώτη και κατηγορούμενου για την επίθεση με καλάσνικοφ στους αστυνομικούς.

Ο τελευταίος, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ο Φουρθιώτης «του είχε ζητήσει να βρει άλλα δύο άτομα για την συνοδεία του, τα οποία θα πλήρωνε περισσότερα χρήματα για να προβούν σε κάποιες άλλες πράξεις που δεν ήξερε, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ήθελε να κάνει κάποιες από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν ο ίδιος. Ο Γ.Σ ισχυρίστηκε «ότι για όλα έφταιγε ο Φουρθιώτης, ο οποίος δεν είχε καλή συνεννόηση με τα άτομα, στα οποία είχε αναθέσει αυτές τις πράξεις».

Οι «απαιτήσεις» του Μ.Φουρθιώτη στη ΓΑΔΑ: Στα κρατητήρια… γυναικών με ειδική διατροφή και τα «προβλήματα υγείας»

Ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης από την «καλή ζωή» βρέθηκε στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής όπου κρατείται μετά τη σύλληψη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ζήτησε από τους αστυνομικούς να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν για να εξεταστεί από τον προσωπικό του γιατρό καθώς υποστήριξε πως λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, έχει καρδιακές αρρυθμίες.

Άμεσα οι αστυνομικοί προσφέρθηκαν να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο, αλλά όχι σε αυτό που επιθυμούσε, αλλά σε κάποιο άλλο δημόσιο που εφημέρευε. Τότε ο παρουσιαστής άλλαξε στάση και αρνήθηκε την μεταφορά του. Έτσι, αφού έφαγε φαγητό που του μετέφεραν φιλικά του πρόσωπα μιας και ακολουθεί ειδική διατροφή, έπεσε ήσυχα ήσυχα για ύπνο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μάλιστα είναι μόνος του στη γυναικεία πτέρυγα των κρατητηρίων η οποία ήταν άδεια.

Παράλληλα αρνήθηκε να φάει καθώς ακολουθεί για λόγους υγείας ειδική διατροφή.

Οι δικοί του άνθρωποι ενδεχομένως να του φέρουν συγκεκριμένα τρόφιμα καθώς και σήμερα το πρωί αρνήθηκε το φαγητό που του προσέφεραν στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Χθες τον επισκέφθηκε ο δικηγόρος του που συνομίλησε μαζί του για πάνω από 20 λεπτά.

Τρόμος στη Βούλα: Απόπειρα βιασμού 23χρονης

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X