Θέμα

Στα σκαριά νέα κόμματα στα δεξιά-Κλυδωνισμοί στη γαλάζια πολυκατοικία και ονόματα

Στα σκαριά νέα κόμματα στα δεξιά-Κλυδωνισμοί στη γαλάζια πολυκατοικία και ονόματα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κλυδωνισμούς πολλών ρίχτερ δέχεται η γαλάζια πολυκατοικία. Η αποδυνάμωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η αποτυχία στο θέμα του κορονοϊού, των σχολείων, της οικονομίας  και οι υποχωρήσεις στα Ελληνοτουρκικά επιταχύνουν εξελίξεις που κυοφορούνται, ενώ προκαλούν και νέους προβληματισμούς και ζυμώσεις για νέο φορέα.

Η πρώτη κίνηση Νεοδημοκρατών, που βρίσκονται εντός ή εκτός του κόμματος, εκδηλώνεται πέριξ των Ευάγγελου Αντώναρου, Αρη Σπηλιωτόπουλου και Νίκου Καραχάλιου. Με τους προαναφερόμενους συμπορεύονται πολλά άλλα στελέχη της γαλάζιας παράταξης πρώην υπουργοί και πρώην βουλευτές τα ονόματα των οποίων αποκαλύπτει η Κυριακάτικης Kontranews. 

H έγκυρη εφημερίδα με τον τίτλο “Ποιοι στήνουν κόμμα-σφήνα στον Κυριάκο” δημοσιεύει τα ονόματα των γαλάζιων πολιτικών οι οποίοι έχουν προχωρήσει σημαντικά σε επαφές και συζητήσεις και μπαίνουν στην τελική ευθεία για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα που θα διεμβολίζει από το κέντρο τη Νέα Δημοκρατία.

Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα και φαίνεται από τα ονόματα των τριών πρωταγωνιστών που αναφέραμε, πρόκειται κυρίως για στελέχη της ΝΔ που πρόσκεινται στην καραμανλική πτέρυγα. Στο ερώτημα που συνήθως τίθεται αν έχουν τις ευλογίες του Κώστα Καραμανλή, η απάντηση είναι πως ο πρώην πρωθυπουργός γνωρίζει τις κινήσεις, αλλά δεν συμμετέχει σε αυτές.

Ομως, η γαλάζια πολυκατοικία παρουσιάζει αναταράξεις και κινητικότητα και στα δεξιά και ακροδεξιά διαμερίσματά της. Οι αντιδράσεις σε αυτή την πτέρυγα είχαν ξεκινήσει αμέσως μετά την κωλοτούμπα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η κατάσταση πήρε πιο οξυμένο χαρακτήρα με την επιλογή του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε συζητήσεις με τον Ερντογάν (στο σημείο αυτό να επισημάνουμε τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρα δεν συζητάμε με πειρατές) και αρχίζει να επιταχύνεται μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

Τα σαμαρικής αύρας στελέχη που συμμετέχουν στις ζυμώσεις εκτιμούν πως η καταδίκη της Χρυσής Αυγής αποτελεί γι΄ αυτό τη χρυσή ευκαιρία να αλώσουν το χώρο που ηγεμόνευε η εγκληματική οργάνωση.

Μεταξύ αυτών των στελεχών, αλλά και των καραμανλικών υπάρχει μία πρόσθετη δυσαρέσκεια. Αναφερόμαστε στις κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη να προωθεί στο επιτελικό κράτος, αλλά και σε άλλες κρίσιμες θέσεις στελέχη που προέρχονται από τη Σημιτική πλευρά.

Η παραγκώνηση καραμανλικών και σαμαρικών τόσο από το επιτελικό κράτος του Μαξίμου, όσο και από την κυβέρνηση, προκαλεί εκνευρισμό και θυμό που σιγά-σιγά και όσο βλέπουν στις δημοσκοπήσεις τα ποιοτικά στοιχεία να δείχνουν αποδυνάμωση της κυβέρνησης, αρχίζουν να εκδηλώνονται ως γκρίνια αρχικά και οδηγούν κάποιους στη σκέψη να συσπειρωθούν για να αντιμετωπίσουν τον παραγκωνισμό τους.

Εν τέλει, όπως γίνεται αντιληπτό, οι δύο κινήσεις από τη μία και από την άλλη πλευρά κάνουν σάντουιτς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X