Σχόλια

Υπόθεση Eldorado Gold: Εξω τα “καμμένα¨ μυαλά από ιδεοληψία και υπερκέρδος

Υπόθεση Eldorado Gold: Εξω τα “καμμένα¨ μυαλά από ιδεοληψία και υπερκέρδος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πλήγμα στον Αλέξη Τσίπρα, στην κυβέρνηση και ιδίως στη χώρα είναι η απόφαση της αναστολής των επενδύσεων της Eldorado Gold.

Η θέση που εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος για σεβασμό του ελληνικού και ευρωπαϊκού δικαίου και των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας από την εταιρεία είναι ορθή.

Μόνο που τον ίδιο σεβασμό και ακόμα περισσότερο, οφείλει να επιδεικνύει και η κυβέρνηση, καθότι είναι και θεματοφύλακας της εφαρμογής των νόμων.

Και είναι αυτή η μόνη ορθή βάση πάνω στην οποία οφείλουν να συνεννοηθούν οι δύο πλευρές, γιατί και η Eldorado Gold θέλει την επένδυση (αλλιώς θα τα μάζευε και θα έφευγε) και η Ελλάδα έχει ανάγκη από επενδύσεις και προπαντόςε δημιουργία θέσεων εργασίας.

Σε μία τέτοια διαπραγμάτευση δεν χωρούν ιδεοληψίες, σκληρά συμφέροντα, ούτε πιέσεις από καλά οργανωμένες ομάδες πίεσης με παρουσία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και της Βουλής.

Σε τέτοιες διαπραγματεύσεις δεν έχουν θέση, οι ακραίοι και οι ακραίες, “καμμένα¨ μυαλά από την ιδεοληψία και υστερικές κραυγές για την προστασία του περιβάλλοντος, ούτε φανατικοί του υπερκέρδους σε βάρος του περιβάλλοντος. Θέση έχουν μόνο το μέτρο και η λογική. Γιατί σήμερα η τεχνολογία επιτρέπει και η επένδυση να γίνει και το περιβάλλον να προστατευτεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X