Σχόλια

Φωτιά τώρα: Στάχτη το επιτελικό κράτος-Εγκληματική ανικανότητα και ζωντανοί νεκροί

Φωτιά τώρα: Στάχτη το επιτελικό κράτος-Εγκληματική ανικανότητα και ζωντανοί νεκροί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στάχτη έγινε το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα , αφού η φωτιά που καίει εδώ και πέντε ημέρες -τις  τέσσερις με πλήρη άπνοια – ανέδειξε όλες τις αδυναμίες του μηχανισμού  για τον οποίο καυχιόταν το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται πλέον ότι το αρχικό αφήγημα « δεν έχουμε νεκρούς» έχει αρχίσει να αποδυναμώνεται καθώς οι δήμαρχοι των περιοχών που βρέθηκαν απέναντι στην λαίλαπα της φωτιάς μιλούν για «ζωντανούς νεκρούς», θέλοντας έτσι να επισημάνουν τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν από εδώ και εμπρός οι κάτοικοι των περιοχών που είδαν τις περιουσίες τους  και τις επιχειρήσεις τους να καίγονται.

Προφανώς όλα αυτά γίνονται αντιληπτά από τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη οι οποίοι έσπευσαν να τον πείσουν ότι θα έπρεπε να κάνει διάγγελμα προκειμένου να δείξει ότι η κυβέρνηση ελέγχει την κατάσταση. Γιατί κατά τα αλλά απόλυτη σιωπή από το επικοινωνιακό του επιτελείο. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι η πλειοψηφία των δημοσιογράφων καταγγέλλει συστηματική έλλειψη ενημέρωσης κάτι που υπήρχε στο παρελθόν σε ανάλογα περιστατικά.

Την ίδια ώρα η σοβαρή στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει φέρει αμηχανία στο μέγαρο Μαξίμου

Στις συσκέψεις που γίνονται στην Κουμουνδούρου υπό την προεδρεία του Αλέξη Τσίπρα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτουν μια σειρά από ερωτήματα όπως για παράδειγμα.:

-Πως ξέφυγε η φωτιά  από τη  αρχική εστία όταν έκαιγε για αρκετή ώρα και  πολίτες είχαν ενημέρωση την πυροσβεστική.

-Υπήρχε σχέδιο αντιμετώπισης των πυρκαγιών καθώς οι καταγγελίες των πολιτών και των δημάρχων ήταν πολλές και έντονες. Οι περισσότεροι έλεγαν ότι για αρκετές ώρες δεν πετούσαν τα πυροσβεστικά  αεροπλάνα ενώ και οι επίγειες δυνάμεις ήταν περιορισμένες.

-Το σχέδιο για το οποίο μιλούσε η κυβέρνηση ήταν να στέλνει μόνο μήνυμα με το 112 ζητώντας από τους πολίτες να εγκαταλείψουν  τις περιοχές τους  και από εκεί και ύστερα άφηναν  τις περιουσίες των ανθρώπων να καούν. Το μόνο δηλαδή που  ενδιέφερε την κυβέρνηση  ήταν να διαχειριστεί το θέμα επικοινωνιακά ώστε την επόμενη μέρα να μπορεί να πει ότι δεν είχε νεκρούς;

– Πως μπορεί να επιμένει  σε αυτό το αφήγημα όταν τα φαινόμενα που επικράτησαν σήμερα στις φωτιές με αυτά που υπήρχαν στο Μάτι ήταν εντελώς αντίθετα. Το 2018 υπήρξε πυροθύελλα –σύμφωνα με το εθνικό Αστεροσκοπείο της χώρας- που έκαψε τα πάντα μέσα σε λίγες ώρες ενώ τώρα υπήρχε άπνοια και άρα ίσως με έναν σωστό σχεδιασμό κατάφερναν να μην επεκταθεί μέχρι την Εθνική.

-Όταν διαπίστωσαν ότι χάνουν τον έλεγχο καθώς υπήρχαν πολλά και μεγάλα μέτωπα γιατί δεν ζήτησαν άμεσα βοήθεια από την  Ευρωπαϊκή Ένωση και τις γειτονικές χώρες.

Φυσικά δεν περιμένουν καμία απάντηση αφού ήδη τα κυβερνητικά τρολ και τα μέσα που αποζημιώθηκαν πλουσιοπάροχα από τη  λίστα Πέτσα έχουν ξεκινήσει να ενοχοποιούν όσους θέτουν απλά ερωτήματα για την κατάσταση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X