Σχόλια

Η στατιστική του “ερωτικού” διαδικτύου – Ποιοι είναι οι καλύτεροι πελάτες του;

Η στατιστική του “ερωτικού” διαδικτύου – Ποιοι είναι οι καλύτεροι πελάτες του;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η βιομηχανία πορνό δεν περίμενε την πανδημία για να γνωρίσει δόξα. Και στην εποχή της κανονικότητας μια χαρά τα πήγαινε. Οι αριθμοί που την αφορούν, μετρούν της επιδόσεις της, είναι μεγαλύτεροι από όσο περίμενες.

Το 35% των λήψεων (downloads) στο διαδίκτυο αφορούν πορνογραφικό υλικό.

Στις ΗΠΑ 40 εκατομμύρια άνθρωποι δηλώνουν πως επισκέπτονται τακτικά ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.

Ένα 70% των ανδρών ανάμεσα στις ηλικίες 18-24 δηλώνουν πως παρακολουθούν πορνό σε ανάλογες ιστοσελίδες τουλάχιστον μια φορά τον μήνα.

Οι καλύτεροι πελάτες πορνογραφικού περιεχομένου στο διαδίκτυο είναι οι ηλικίες ανάμεσα στα 35 και τα 49 έτη.

Καθόλου παράξενο πως η Κυριακή είναι η δημοφιλέστερη μέρα ανάμεσα στους ανθρώπους που παρακολουθούν πορνό.
Το ένα τρίτο των χρηστών πορνογραφικού υλικού στο Ίντερνετ είναι γυναίκες.

Η άνθηση του εθισμού

Σήμερα ο εθισμός στην πορνογραφία παίζει ανάμεσα στο 5 και το 8% του ενηλίκου πληθυσμού παγκοσμίως. Οι κολλημένοι με το κυβερνοπορνό περνούν 11 με 12 ώρες την εβδομάδα στις οθόνες τους. Η ανοδική τάση έκθεσης παιδιών στην διαδικτυακή πορνογραφία συμβάλλει στην “άνθηση” του στρατού των εθισμένων. Συχνά οι περιορισμοί στις ιστοσελίδες πορνό δεν είναι αρκετοί. Τι θέλουμε να πούμε; Αρκεί το πάτημα ενός “κουμπιού” – που επιτρέπει πλήρη πρόσβαση σε πορνογραφικό περιεχόμενο.

Ο μέσος ηλικιακός όρος της πρώτης έκθεσης στην πορνογραφία έχει πια κατέβει τα 11 χρόνια.

Το 75% των γονιών, σύμφωνα με έρευνα, πιστεύει πως το παιδί τους δεν έχει ποτέ δει πορνό. Τα παιδιά τους σε ποσοστό 53% δηλώνουν το αντίθετο. Αναφέρουν πως έχουν ήδη τέτοιες εμπειρίες.

Από τους εφήβους που έχουν εκτεθεί σε πορνογραφικό υλικό το 28% αρχικά εκτέθηκε τυχαία, το 19% συστήθηκε με την πορνογραφία μετά από παρότρυνση τρίτου ατόμου και μόνο το 19% το έκανε οικειοθελώς.

Παρά το γεγονός πως τα κλιπ και οι ταινίες πορνό είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους μη ρεαλιστικές και συχνά αποθεώνουν τη βία, τον σεξισμό και τον ρατσισμό πρόσφατη έρευνα ανακάλυψε πως περισσότερα από το 53% των αγοριών και το ένα τρίτο των κοριτσιών (39%) πιστεύουν πως η πορνογραφία ήταν μια ρεαλιστική απεικόνιση της σεξουαλικής πράξης.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X