Media

Συμφωνία των Πρεσπών: Τρέχουν» να… μαζέψουν την «ιστορική» κωλοτούμπα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ!

Συμφωνία των Πρεσπών: Τρέχουν» να… μαζέψουν την «ιστορική» κωλοτούμπα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Είναι η λέξη που όπως… εμφανίστηκε, έτσι εξαφανίστηκε από την ανακοίνωση, αλλά στην εποχή του ίντερνετ ζούμε και δυστυχώς για την κυβέρνηση είχαν προλάβει να τη δουν πολλοί!

Ο χαρακτηρισμός “ιστορική” για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο αρχικό κείμενο της Κοινής Δήλωσης των ΥΠΕΞ που δόθηκε στη δημοσιότητα προκάλεσε… μεγάλη συζήτηση. Κάποιοι μίλησαν και για ιστορική… κωλοτούμπα, καθώς η όλη υπόθεση είχε μετατραπεί στο απόλυτο προεκλογικό “όπλο” στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε τελικά σε… ορθή επανάληψη (!) απαλείφοντας τον επίμαχο χαρακτηρισμό, καθώς ήδη είχε προκληθεί αναταραχή ακόμη και μεταξύ στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Κυριάκο αγνόησε τους επικριτές και κάνε και άλλες ιστορικές κωλοτούμπες…

Κυβερνητικά στελέχη με “μπροστάρη” τον Στέλιο Πέτσα ξεκίνησαν να μιλούν για αβλεψία που διορθώθηκε και τόνιζαν ότι η θέση της κυβέρνησης απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών ήταν και είναι απολύτως ξεκάθαρη κι ουδέποτε αυτή αναγνωρίστηκε ως «ιστορική» από τη ΝΔ, είτε ως αξιωματική αντιπολίτευση είτε ως κυβέρνηση.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, το λάθος των… στελεχών και οι προσπάθειες “κάλυψης”

Είναι χαρακτηριστικό το πώς “παίζουν” τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ την συγκεκριμένη είδηση. Επικαλούνται πληροφορίες που λένε πως η «αβλεψία» χρεώνεται σε υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς δημοσιοποιήθηκε αρχικά εκ παραδρομής ένα draft της Κοινής Δήλωσης, από το οποίο, όμως, θα έπρεπε, σύμφωνα με τις τελικές διορθώσεις, να έχει απαλειφθεί ο χαρακτηρισμός της συμφωνίας των Πρεσπών ως «ιστορικής» και ο οποίος είχε μείνει έτσι στα κείμενα από την εποχή της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τις τότε συζητήσεις Ελλάδας-ΗΠΑ!

Αυτή λοιπόν είναι η “δικαιολογία”. Ότι πήραν… copy – paste μια ανακοίνωση από το 2019 (τουλάχιστον) και τα… μπέρδεψαν!

Πασχίζουν δε να μας πείσουν πως η συγκεκριμένη… ορθή επανάληψη και η απάλειψη του όρου όχι απλώς ήταν σε γνώση της αμερικανικής πλευράς, αλλά και σε απόλυτη συμφωνία μαζί της!

Ιστορική… γκάφα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X