Eretiki Κουζίνα

Ανατολίτικα ντολμαδάκια με αρνί

Ανατολίτικα ντολμαδάκια με αρνί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ανατολίτικα ντολμαδάκια: Υλικά
90 περίπου ντολμαδάκια
1 βάζο αμπελόφυλλα (400 γρ. 100 μεσαίου μεγέθους αμπελόφυλλα περίπου)
400 γρ αρνίσιο κιμά (περασμένο μία φορά από την μηχανή)
1/2 ποτήρι ρύζι μπασμάτι
3 κουταλιές της σούπας σαφράν
1 κουταλάκι του γλυκού σαφράν σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 λεμόνι (το χυμό του)
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αφαιρέστε τ΄αμπελόφυλλα από το βάζο, ξεπλύνετε καλά και στραγγίστε τα.

Σε ένα μπολ ετοιμάζετε την γέμιση για τα ντολμαδάκια. Προσθέστε το ρύζι, το κρέας του αρνιού και τα μπαχαρικά (σαφράν, κύμινο, κανέλα, αλάτι και πιπέρι). Προσθέστε επίσης το χυμό του 1/2 λεμονιού και ένα κουταλάκι του γλυκού παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατέψτε για να συνδυάσετε καλά όλα τα συστατικά! Τοποθετήστε ένα φύλλο σταφυλιού στο πάγκο εργασίας σας.

Βάλτε με το δάκτυλο σας λίγο από την γέμιση  στο κέντρο του φύλλου και ξεκινήστε προσεκτικά να διπλώνετε και τις δύο πλευρές του. Πρέπει να στρίψετε το φύλλο έτσι ώστε να μην ξετυλίγεται κατά το μαγείρεμα. Συνήθως βεβαιώνω ότι τα ντολμαδάκια έχουν πάχος   παρόμοιο με το μέγεθος του “δακτύλου μου”.

Αφού τα τυλίξουμε όλα, βάζουμε στον πάτο μιας μεγάλης κατσαρόλας τα φύλλα που μας έχουν περισσέψει ώστε να καλυφθεί ο πάτος της και τοποθετούμε κυκλικά τα ντολμαδάκια, το ένα δίπλα από τ’ αλλο.

Τα περιχύνουμε τα ντολμαδάκια με χλιαρό νερό, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το υπόλοιπο χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Τα ντολμαδάκια μας πρέπει να σκεπαστούν. Από πάνω βάζουμε ένα πιάτο και πάνω από το πιάτο ένα φλιτζάνι γεμάτο με νερό για να κρατήσει τα ντολμαδάκια για να μην διαλυθούν.

Τα ψήνουμε για περίπου μιάμιση ώρα ή ωσότου μας σωθεί το νερό.

Πηγή: cookpad.com

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X