Facebook Twitter Viber Messenger WhatsApp E-mail |
Σουτζουκάκια Σμυρνέικα: Μια παραδοσιακή συνταγή, που απολαμβάνουμε όλο το χρόνο! Από τις πλέον αγαπημένες γεύσεις, μαγειρεύεται με πάρα πολλούς τρόπους . Σχεδόν κάθε οικογένεια έχει το μυστικό της για το πως να δίνει στα σουτζουκάκια μια δική της ξεχωριστή γεύση.
Τι ξεχωρίζει όμως τα σμυρναίικα σουτζουκάκια από οποιαδήποτε αντίστοιχη συνταγή…Φυσικά τα μπαχαρικά, άν τα σουτζουκάκια δεν περιέχουν κύμινο και λίγη κανέλα, δεν είναι σουτζουκάκια σμυρναίικα!(Οπως επίσης το καλό ξύδι και το λίγο κόκκινο κρασί)
Σουτζουκάκια σμυρνέικα
Υλικά:
Για τα σουτζουκάκια.
700γρ κιμά (ανάμεικτος)
3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, βουτηγμένες σε λίγο κρασί κατά προτίμηση κόκκινο
2 αυγά
1 φλυτζ.τσαγ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουτ.σούπας ξύδι
1 κουτ.γλυκού κύμινο
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
Λίγη κανέλα για το πλάσιμο και για τη σάλτσα
αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
Σάλτσα:
4-5 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες(
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
3-4 κόκκους μπαχάρι
λάδι, αλάτι(κατά βούληση)
λίγο κύμινο(1/2 κουτ.γλυκού)
λίγο κόκκινο κρασάκι και σκόρδο κατά βούληση!!!
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τον κιμά (αφού ενώσουμε καλά τα υλικά με τους κιμάδες, να αφήσουμε το μείγμα να σταθεί, τουλάχιστον για 1 ώρα για να ανακατευτούν τα αρώματα και οι γεύσεις.) και πλάθουμε τα σουτζουκάκια βουτώντας τα χέρια σε κρασί ή ξύδι και τα τηγανίζουμε.
Θέλει σιγανή φωτιά και όχι πολύ τηγάνισμα!
Στο φούρνο έχουμε βάλει σε ένα ταψί τη ντομάτα ,το κρεμμύδι, λίγο από το λάδι που τα τηγανίσαμε ,λίγο κόκκινο κρασάκι,λίγο κύμινο, το σκόρδο, την κανέλα, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και το μπαχάρι να βράσει.Τα σουτζουκάκια τα βάζουμε στο ταψί της σάλτσας που ήδη είναι καυτή και έτσι δεν σκάνε. Φροντίζουμε κάθε τόσο να ανοίγουμε το φούρνο και να τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μέχρι να δέσουν .Έτσι γίνονται ζουμερά.(Ολη η διαδικασία μπορεί να γίνει και στην κατσαρόλα εάν θέλετε)
Μυστικά :
-Οχι κρεμμύδι στον κιμά!
-Η σάλτσα να δέσει!
Σερβίρονται με ρύζι , αλλά και με τηγανιτές πατάτες, ή χυλοπίτες, ή πουρέ
Πηγή:constantinoupoli.com/
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εφορία: Έρχονται αυτόματες κατασχέσεις και πλειστηριασμοί για 3,8 εκατ. οφειλέτες
Super League: Φινάλε θρίλερ στο πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα – Αγωνία στο ζενίθ για το ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ που θα δώσει τον τίτλο
Μ. Καρυστιανού σε εκδήλωση για τα Τέμπη με τον Π. Ασλανίδη: «Εκείνο το βράδυ για εμάς ο χρόνος σταμάτησε»
Στέφανος Κασσελάκης: «Έχουμε κοντύνει επιτέλους την αλαζονεία του 41% – Θα ενώσουμε όλη την Κεντροαριστερά»
Famagusta: Ο Αντρέας και η Χριστίνα μαθαίνουν για την εγκυμοσύνη της Μαριάννας
Μπριζόλες φούρνου γεμιστές
Η Γη της Ελιάς: Η Χάιδω αφήνει το μοναστήρι και επιστρέφει στο σπίτι
Ολες οι Ειδήσεις
- Εφορία: Έρχονται αυτόματες κατασχέσεις και πλειστηριασμοί για 3,8 εκατ. οφειλέτες
- Super League: Φινάλε θρίλερ στο πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα – Αγωνία στο ζενίθ για το ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ που θα δώσει τον τίτλο
- Μ. Καρυστιανού σε εκδήλωση για τα Τέμπη με τον Π. Ασλανίδη: «Εκείνο το βράδυ για εμάς ο χρόνος σταμάτησε»
- Στέφανος Κασσελάκης: «Έχουμε κοντύνει επιτέλους την αλαζονεία του 41% – Θα ενώσουμε όλη την Κεντροαριστερά»
- Famagusta: Ο Αντρέας και η Χριστίνα μαθαίνουν για την εγκυμοσύνη της Μαριάννας
- Μπριζόλες φούρνου γεμιστές
- Η Γη της Ελιάς: Η Χάιδω αφήνει το μοναστήρι και επιστρέφει στο σπίτι
- Ανδρουλάκης/«Καβάλησε τεράστιο καλάμι ο Μητσοτάκης»: Η Επιστολή -επικοινωνιακό σωσίβιο στην Φον Ντερ Λάιεν για ακρίβεια -Ομολογία της αποτυχίας του
- Πανελλήνιες 2024: Πότε ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις
- National League 1: Ξύλο στον αγώνα ανόδου ανάμεσα σε Νήαρ Ηστ και Τρίκαλα