Επιλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλάζει! Ποιοι… θα πάρουν την τελική απόφαση

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλάζει! Ποιοι… θα πάρουν την τελική απόφαση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ώρα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα… ανοίξει την πόρτα του στην κοινωνία, δεν μοιάζει να αργεί. Κι αυτό θα γίνει όταν ξεκινήσει η εγγραφή των νέων μελών. Δεν θα ήταν… τραβηγμένο να πει κανείς πως αυτή η στιγμή θα αποτελέσει «ορόσημο» για τον ΣΥΡΙΖΑ και το μέλλον του.

Ο Τσίπρας… το είχε πει

Ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ, την προηγούμενη εβδομάδα, το είπε ξεκάθαρα: «Στο Συνέδριο, τα μέλη θα αποφασίσουν για όλα». Τα μέλη θα αποφασίσουν για τον γραμματέα του κόμματος, για τα όργανα που θα παίρνουν αποφάσεις και θα καθορίζουν την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την συνένωση του με την Προοδευτική Συμμαχία θα συνεχίσει να λέγεται έτσι ή θα αλλάξει όνομα, θα αποφασίσουν τα μέλη, στο μεγάλο Συνέδριο που θα γίνει σε λίγους μήνες.

Οι δύο… τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως προτεραιότητα των στελεχών της Κουμουνδούρου αυτή τη στιγμή είναι το ποια θα είναι αυτά τα μέλη, πως θα εγγραφούν και πως θα συμμετέχουν στις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που υπάρχουν δύο διαφορετικές απόψεις μέσα στο κόμμα, η μία όπως την έχει εκφράσει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σημειώνει πως δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μοιάζει με «κλειστό κλαμπ για λίγους και εκλεκτούς» και η άλλη όπως την εκφράζουν στελέχη όπως ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος οι οποίοι σημειώνουν πως πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά στα νέα μέλη, ώστε να μην αλλοιωθεί η ταυτότητα του κόμματος.

Νέα επίθεση Μαρινάκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η αλήθεια βέβαια είναι πως κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά σήμερα πως θα διαμορφωθεί η νέα ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, όταν αυτή τη στιγμή υπάρχουν δέκα χιλιάδες μέλη και μπορεί να γίνουν επταπλάσια ή δεκαπλάσια ή κι ακόμα περισσότερα. Είναι δεδομένο πως αυτό από μόνο του θα φέρει και πολλές ανακατατάξεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε χθες από την Ιταλία κι από σήμερα θα ξεκινήσει η μεγάλη προετοιμασία για την συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής που θα γίνει την Παρασκευή και το Σάββατο, παράλληλα με το φεστιβάλ της Νεολαίας ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρει και το reader, ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει στο φεστιβάλ την Κυριακή, σε μία ομιλία που χαρακτηρίζεται ως «πολιτικός-σταθμός» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X