Επιλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Ιδού η Ρόδος! Έφτασε η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων

ΣΥΡΙΖΑ: Ιδού η Ρόδος! Έφτασε η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα, Πέμπτη 26.09.2019, συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματείαα του ΣΥΡΙΖΑ και η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής ακολουθεί το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο. Είναι κρίσιμοι “σταθμοί” και αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το τοπίο όσον αφορά την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και τον μετασχηματισμό του.

Ξεκάθαρος ο Τσίπρας στα θέλω του

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει βάλει ως στόχο το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία, ενώ δέχεται πιέσεις που κορυφώθηκαν τις τελευταίες ημέρες με βάση τις πληροφορίες που διέρρευσαν και ήθελαν το κόμμα να αλλάζει όνομα. Οι αντιδράσεις προέρχονται από την αριστερή πλευρά του κόμματος που σε όλη αυτή την πορεία από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα τα στελέχη του έχουν εκφράσει συχνά τις επιφυλάξεις τους για το κατά πόσο ο μετασχηματισμός αυτός θα οδηγήσει και σε αλλοίωση της ταυτότητας του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας όμως δέχεται πιέσεις και από την άλλη πλευρά, από εκείνους που θεωρούν πως ήρθε η ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να μετασχηματιστεί σε ένα πιο σύγχρονο κόμμα, που θα καλύπτει όλο το φάσμα της κεντροαριστεράς.

Με το βλέμμα στο φεστιβάλ του ΣΥΡΙΖΑ

Ο σκοπός της συνεδρίασης της πολιτικής γραμματείας σήμερα θα είναι βασικά η κεντρική επιτροπή που ακολουθεί, αλλά και το φεστιβάλ της νεολαίας, όμως είναι δεδομένο πως θα συζητηθούν και τα θέματα της επικαιρότητας αλλά θα εκφραστούν και οι προβληματισμοί που αναφέραμε παραπάνω.

Όσον αφορά το φεστιβάλ νεολαίας «Σπούτνικ» που θα διεξαχθεί το τριήμερο 27-28 και 29 Σεπτεμβρίου, αναμένεται φέτος να έχει ιδιαίτερα έντονο πολιτικό χρώμα, με τραπέζια παρεμβάσεων  όπου θα συζητούνται θέματα όπως η πράσινη ανάπτυξη, ενώ το φεστιβάλ σύμφωνα και με το reader θα κορυφωθεί με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα την Κυριακή στις 7:30 το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει το στίγμα της επόμενης ημέρας με την ανακοίνωση της διακήρυξης που θα πάει το κόμμα μέχρι το Συνέδριο.

Κόντρες ανάμεσα σε… σούπερ μάρκετ και μπακάλικα στον ΣΥΡΙΖA

Το φεστιβάλ άλλωστε συμπίπτει και με την έναρξη της καμπάνιας εγγραφής των νέων μελών η οποία θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες, ενώ οι εγγραφές θα διαρκέσουν για τρεις μήνες, δηλαδή μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου.

Η πρώτη φάση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-Syriza που θα λειτουργεί και για την εγγραφή των μελών, αναμένεται να είναι έτοιμη σε περίπου 20 ημέρες, δηλαδή περί τα μέσα Οκτωβρίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X