Τεχνητή Νοημοσύνη

Η Τεχνητή Νοημοσύνη προλαμβάνει την αυτοκτονία

Η Τεχνητή Νοημοσύνη προλαμβάνει την αυτοκτονία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να μην γνωρίζουμε το πώς το κάνουν, αλλά οι αλγόριθμοι δεν σώζουν ζωές μόνο από παθολογικά αίτια. Αντίθετα, έρευνες δείχνουν πως είναι πολύ αποτελεσματικοί ακόμη και στη αξιολόγηση του κινδύνου αυτοκτονίας.

Εκεί που οι κλινικοί ψυχολόγοι παρουσιάζονται μάλλον ανεπαρκείς – καθώς σχεδόν το 80% των ασθενών, που εντέλει αυτοκτονούν, αρνούνται αυτοκτονικό ιδεασμό στις επαφές με τον θεραπευτή τους – η Τεχνητή Νοημοσύνη εμφανίζει πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Η εφαρμογή της με σκοπό την πρόληψη της αυτοκτονίας έχει ξεκινήσει ήδη από το 1996 στη Βρετανία, ενώ ο όγκος των δεδομένων που χρησιμοποιεί σήμερα ξεπερνά κατά πολύ τα στοιχεία που παραδοσιακά θα συνεκτιμούσε ένας επαγγελματίας της ψυχικής υγείας.

Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα παραδείγματα χρήσης τέτοιων αλγορίθμων είναι εκείνο του αμερικανικού Υπουργείου Υποθέσεων Βετεράνων.

Μέσα από μία βάση 6 εκατομμύριων βετεράνων στις ΗΠΑ, με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, εξάγεται κάθε μήνα μία λίστα προσώπων που εμφανίζονται ως «υψηλού ρίσκου» για αυτοκτονικό ιδεασμό.

Τα πρόσωπα αυτά καλούνται από θεραπευτές και λαμβάνουν όλη την απαραίτητη φροντίδα ώστε να διασφαλιστεί πως θα διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά τα όποια ψυχολογικά τους προβλήματα, ώστε να μην προβούν σε κάποια επικίνδυνη για τη ζωή τους πράξη.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X