Διεθνή

Τελικά γιατί εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι; Η «γωνία θανάτου» και η νέα έρευνα! (video)

Τελικά γιατί εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι; Η «γωνία θανάτου» και η νέα έρευνα! (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέα μελέτη των ερευνητών του Imperial College ρίχνει νέο φως στο γεγονός που οδήγησε στο να εξαφανιστούν οι δεινόσαυροι πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο Gareth Collins και οι συνεργάτες του συνέκριναν ένα σύνολο προσομοιώσεων με γεωλογικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τον κρατήρα Chicxulub στο Μεξικό, όπου χτύπησε ο αστεροειδής.

Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες ο αστεροειδής που χτύπησε τη Γη και προκάλεσε την κλιματική αλλαγή που εξαφάνισε τους δεινοσαύρους έπεσε στον πλανήτη μας με «γωνία θανάτου».

Οι δεινόσαυροι και οι προσομοιώσεις

Συγκεκριμένα από τις προσομοιώσεις που πραγματοποίησαν προέκυψε ότι ο αστεροειδής χτύπησε τη Γη με γωνία 60 μοιρών, η οποία προκάλεσε τον χειρότερο δυνατό «πυρηνικό χειμώνα» που θα μπορούσε να συμβεί, σκοτώνοντας το 75% της ζωής πάνω στον πλανήτη.

Τηλεσκόπιο Hubble: Δέος! 30 χρόνια… ζωής μέσα από απίστευτες φωτογραφίες!

«Το χτύπημα του αστεροειδούς απελευθέρωσε τεράστιες ποσότητες αερίων στην ατμόσφαιρα που οδήγησε στα γεγονότα που κατέληξαν στην εξαφάνιση των δεινοσαύρων», εξήγησε ο Gareth Collins, επικεφαλής της έρευνας. Φαίνεται πως οι 60 μοίρες είναι η ιδανική κλίση για να εκσφενδονιστεί όσο γίνεται περισσότερος αεροποιημένος βράχος στον αέρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X