Θέμα

Αγρότες: Εβαλαν μπρος τα τρακτέρ και ξεκίνησαν για την Αθήνα – Το δρομολόγιο (βίντεο)

Αγρότες: Εβαλαν μπρος τα τρακτέρ και ξεκίνησαν για την Αθήνα – Το δρομολόγιο (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι αγρότες από την Λάρισα έβαλαν μπρος τα τρακτέρ και λίγο μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησαν την κάθοδό τους με τα τρακτέρ στην Αθήνα, όπου το απόγευμα της Τρίτης θα πραγματοποιήσουν το μεγάλο συλλαλητήριό τους στο Σύνταγμα στις 5.30.

20 τρακτέρ από την Καρδίτσα μαζί με αυτά από το Μεγαλοχώρι Τρικαλων ανέβηκαν στον Ε65 με προορισμό την Λαμία και το Κάστρο Βοιωτίας.

Παράλληλα περίπου 15 τρακτέρ από τον Πλατύκαμπο θα φτάσουν στο Στεφανοβίκειο μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας-Βόλου, όπου θα προστεθούν στο κομβόι τα τρακτέρ του μπλόκουκαι από εκεί και πέρα θα περάσουν από τον Αλμυρό, θα ενωθούν με άλλα τρακτέρ και ως έναν κομβόι πλέον με τη συνοδεία περιπολικών αλλά και οχημάτων αγροτών θα φτάσουν στην Ανθήλη, εκεί όπου θα συναντηθούν με τρακτέρ που θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο από το μπλόκο του Ε-65 στην Καρδίτσα. Στη συνέχεια αυτό το κομβόι θα καταλήξει στο Κάστρο Βοιωτίας όπου θα διανυκτερεύσουν οι αγρότες.



Μαζί τους θα έχουν κι άλλα οχήματα με καύσιμα αλλά και για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσει κάποιο αγροτικό μηχάνημα, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν και να το επιδιορθώσουν ενώ αύριο νωρίς το πρωί από το Κάστρο Βοιωτίας θα ξεκινήσουν προς την Αθήνα. Η προσυγκέντρωση είναι για τις 17:30 η ώρα στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια στις 18:30 όλοι μαζί θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.



Επίσης, αύριο θα ξεκινήσουν πάρα πολλά για ΙΧ αγροτών με όσο γίνεται περισσότερα άτομα το καθένα, αλλά και λεωφορεία. Υπολογίζεται ότι από τη Θεσσαλία μέχρι στιγμής τα λεωφορεία που αναμένεται να κατέβουν στην Αθήνα μπορεί και να ξεπερνούν τα 60.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι ολιγόωροι αποκλεισμοί δρόμων. Oι αγρότες στο μπλόκο του τελωνείου της Νίκης στη Φλώρινα  θα κλείσουν τα σύνορα για τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα σήμερα Δευτέρα 19 του Φλεβάρη από τις 12 έως τις τρεις μετά το μεσημέρι.  Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την κινητοποίηση τους την Τρίτη με το κλείσιμο των συνόρων και για τα Ι.Χ. οπότε και θα γίνει το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα με την κάθοδο των τρακτέρ στο Σύνταγμα.



Σε νέους αποκλεισμούς προχώρησαν επί της Εγνατίας οδού, οι αγρότες σε Χαλκιδική και Ημαθία. Συγκεκριμένα χθες στις 18.30 το απόγευμα ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής απέκλεισαν την Εγνατία οδό και από τις δύο πλευρές, στο ύψος του κόμβου των Μουδανιών, ενώ στην Ημαθία αποκλεισμός της Εγνατίας οδού έγινε λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα, με μπλόκο των αγροτών στο κόμβο του Νησελίου. Οι αγρότες πραγματοποίησαν πεζή διαμαρτυρία.

Σήμερα οι αγρότες της Χαλκιδικής αναμένεται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ σε οργασμό προετοιμασιών βρίσκονται οι διαδικασίες των αγροτών για την μεταφορά των τρακτέρ τους στην Αθήνα, πολλά εκ των οποίων αναμένεται να φορτωθούν σε νταλίκες

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X