Θέμα

Δημοσκόπηση Alco: Σε κλοιό ακρίβειας, υποκλοπών και Πάτση η κυβέρνηση

Δημοσκόπηση Alco: Σε κλοιό ακρίβειας, υποκλοπών και Πάτση η κυβέρνηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ακρίβεια είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που θα διαμορφώσει την ψήφο των πολιτών στις επικείμενες εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha. Ομως, και οι μεγάλες και χαίνουσες πληγές της κυβέρνησης οι υποκλοπές και το σκάνδαλο Πάτση επιδρούν σημαντικά στις αποφάσεις των  πολιτών για τις εκλογές.

Το 50% δηλώνει δηλώνει ότι οι υποκλοπές θα επηρεάσουν πολύ ή αρκετά την απόφαση για το τι θα ψηφίσουν, ενώ την ίδια απάντηση για το σκάνδαλο Πάτση δίνει το 44%.

Για την ακρίβεια που δοκιμάζει τις αντοχές επίσης της κυβέρνησης το το 83% απαντά θα επηρεάσει πολύ ή αρκετά την απόφαση για την επιλογή που θα κάνουν στις εκλογές. Η οικονομία που έρχεται δεύτερη θα επηρεάσει το 79% και τα Ελληνοτουρκικά το 60%.

Οπως γίνεται αντιληπτό η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση αφού από πέντε θέματα τα τέσσερα ε’ιναι τεράστια αγκάθια για την κυβέρνηση.

Σε ερώτηση για το εισόδημά τους, το 48% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απάντησε ότι αρκεί ίσα-ίσα για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, το 30% ότι δεν είναι αρκετό και το 17% ότι τους επιτρέπει να ζουν άνετα. Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι η σταθερότητα στη χώρα μπορεί να επιτευχθεί με κυβερνήσεις συνεργασίας ενώ σε ερώτηση για το πώς θα ήταν τα πράγματα στη χώρα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, το 35% απάντησε ότι θα ήταν χειρότερα, το 32% τα ίδια και το 23% καλύτερα.

Τέλος, το 30% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 22% τον Αλέξη Τσίπρα, το 8% τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 4% «ψηφίζει» Δημήτρη Κουτσούμπα και Κυριάκο Βελόπουλο και το 2% Γιάνη Βαρουφάκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X