Θέμα

Φορολογικό νομοσχέδιο: Πυρά εντός και εκτός Βουλής – Απομονωμένη η κυβέρνηση

Φορολογικό νομοσχέδιο: Πυρά εντός και εκτός Βουλής – Απομονωμένη η κυβέρνηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που έξω από την Βουλή, στο κέντρο της Αθήνας, οι ελεύθεροι επαγγελματίες πραγματοποιούσαν μαζικό συλλαλητήριο, η ΝΔ ψήφισε μόνη της στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα εισαχθεί αύριο στην Ολομέλεια και θα ψηφιστεί την Πέμπτη.

 

Αύριο αναμένονται οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών την ώρα που θα κορυφώνονται οι κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου. Κατά του  νομοσχεδίου έχουν ταχθεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και σύσσωμοι οι φορείς των ελεύθερων επαγγελματιών.

 

Στο Σύνταγμα βρέθηκαν ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονεςδικηγόροιμικρομεσαίοι επιχειρηματίες και αυτοκινητιστές ταξί προκειμένου να διεκδικήσουν την απόσυρση των προωθούμενων φορολογικών μέτρων.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, σήμερα και αύριο έχουν τραβήξει χειρόφρενο οι αυτοκινητιστές ταξί στην Αττική, ενώ ήδη από χθες έχουν ξεκινήσει 48ωρες απεργίες οι συνάδελφοί τους σε Θεσσαλονίκη και επικράτεια. Αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί την Πέμπτη, όπως προβλέπεται, η απεργία των ταξί θα συνεχιστεί και εκείνη την ημέρα στην Αθήνα.

 

«Σήμερα, μαζί με όλους τους μικρομεσαίους στο Σύνταγμα στη μία η ώρα, δίνουμε έναν τόνο στο να ξυπνήσει η κοινωνία. Μέσα από τα σχέδια Πισσαρίδη και μέσα από την παγκοσμιοποίηση και από το κυρίαρχο σλόγκαν του Χατζηδάκη και γενικότερα των οικονομικών παραγόντων ότι η αυτορρύθμιση της αγοράς είναι κανόνας για μας τους μικρομεσαίους, για την κοινωνία, είναι το έγκλημα που διαλύει μία ολόκληρη κοινωνία» δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X