Θέμα

Φωτιά στο Νταού Πεντέλης: Εκκενώνεται το Ντράφι-Καίγονται σπίτια (βίντεο)

Φωτιά στο Νταού Πεντέλης: Εκκενώνεται το Ντράφι-Καίγονται σπίτια (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δυνάμωσε η φωτιά που ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης και αυτή τη στιγμή απειλεί το Ντράφι. Ηδη καίγονται τα πρώτα σπίτια όπως είπε και ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς. Ηδη κάηκαν 5- σπίτια. Εκκενώθηκε και το Εθνικό Αστεροσκοπείο. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα… Στην περιοχή φυσούν πολύ ισχυροί άνεμοι 6 ως 8 μποφόρ ανάλογα με το σημείο

 Εχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

-στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης από το ύψος του νοσοκομείο 414 ΣΝΕΝ έως την θέση Άγιος Πέτρος

-στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη, προς Ντράφι.

-στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι

-στην οδό Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς Πεντέλη.

φωτιά στην Πεντέλη (Eurokinissi)

 

 

Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς έχει δοθεί εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση Άγιος Πέτρος και στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι.

«Μάχη» σε δύο μέτωπα

Αυτή τη στιγμή στην Πεντέλη, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα: ένα μέτωπο που κινείται αργά προς το βουνό και ένα δεύτερο (το δύσκολο μέτωπο) που κινείται νότια προς Ντράφι – Νέα Πεντέλη.

Σύμμαχος των πυροσβεστών, πάντως, δεν είναι ο ισχυρός άνεμος που πνέει στην περιοχή, με τις δυνάμεις να επιχειρούν να κυκλώσουν τη φωτιά.

Σημειώνεται πως η Αττική βρίσκεται σήμερα στο Επίπεδο 4 στον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

«Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

Νωρίτερα, είχε σταλεί άλλο μήνυμα από το 112, στο οποίο αναφερόταν πως «αν βρίσκεστε στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X