Θέμα

Η κυβέρνηση φοβάται εξάπλωση του κοροναϊού

Η κυβέρνηση φοβάται εξάπλωση του κοροναϊού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Προβληματισμός και πολύ μεγάλη ανησυχία για τον κοροναϊό υπάρχει στην κυβέρνηση. Κι΄ αυτό γιατί ορισμένα φαινόμενα δείχνουν πως ενδεχομένως να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και να επεκταθεί πλέον ταχύτατα και ανεξέλεγκτα.

Οι ενδείξεις σχετίζονται με κρούσματα για τα οποία δεν υπάρχουν στοιχεία για σύνδεσή τους με κάποιο άλλο.   Για παράδειγμα κρούσματα στην Αθήνα  δεν έχουν την “συνέχεια” των προηγούμενων.

Κι αυτό γιατί τα προηγούμενα ήταν άνθρωποι που κόλλησαν από κάποιους άλλους που είχαν νοσήσει και βρίσκονταν στον περίγυρό τους. Για παράδειγμα οι Έλληνες εκδρομείς στους Αγίους Τόπους κόλλησαν επειδή ήταν στο ίδιο γκρουπ, και στη συνέχεια κάποιοι από αυτούς μετέδωσαν τον κοροναϊό σε πρόσωπα του στενού τους κύκλου ή σε άλλους με τους οποίους είχαν επαφές. Το ίδιο είχε γίνει και με το πρώτο κρούσμα στην Θεσσαλονίκη, το πρώτο στην Αθήνα κτλ.

Ομως,  έχουν υπάρξει κρούσματα που φαίνεται να είναι “ορφανά”, δηλαδή δεν πρόκειται για ανθρώπους που είχαν στο περιβάλλον τους ασθενείς. Αυτό υποδηλώνει πιθανότατα πως η κατάσταση έχει αρχίσει να “ξεφεύγει”, και η κυβέρνηση εξετάζει κάθε μέτρο, μέχρι και αυτό του κλεισίματος όλων των σχολείων της χώρας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X