Θέμα

Η κυβέρνηση λεηλατεί τα δημόσια οικονομικά με απευθείας αναθέσεις

Η κυβέρνηση λεηλατεί τα δημόσια οικονομικά με απευθείας αναθέσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε δυσθεώρητα ύψη εκτινάχθηκε το ποσό των απευθείας αναθέσεων και των κλειστών διαγωνισμών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) το ποσό των απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών έχει πλέον ξεπεράσει τα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου του 2021, το ποσό ανερχόταν σε 6,66 δισ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι μέσα σε τέσσερις μήνες από τον Νοέμβριο του 2021 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2022, έκαναν απευθείας αναθέσεις ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

«Πάρτι» δίχως τέλος είναι βαρέλι δίχως πάτο. Κάπως έτσι μπορούν να περιγραφούν τα τελευταία στοιχεία της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ), που καταγράφουν ότι οι απευθείας αναθέσεις και οι κλειστοί διαγωνισμοί της κυβέρνησης έχουν φτάσει στα 7,5 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία αποκαλύπτεi ιστοσελίδα iEidiseis.gr, αναδεικνύοντας την κυβερνητική επέλαση στα δημόσια ταμεία και τη λεηλασία των οικονομικών της χώρας.

Τα στοιχεία της ΕΑΑΔΗΣΥ καταγράφουν ότι από το 1 δις. που δαπανήθηκε, τα 0,556 πήγαν σε απευθείας αναθέσεις και τα υπόλοιπα μοιράστηκαν μέσω κλειστών διαδικασιών, με τις περισσότερες των περιπτώσεων να σημειώνονται χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X