Θέμα

Η νέα μεγάλη εξαπάτηση συνταξιούχων από τον Βρούτση

Η νέα μεγάλη εξαπάτηση συνταξιούχων από τον Βρούτση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το λες και “μαγειρέματα”. Το λες και “αλχημείες”. Το λες και “στη πύλη του ανεξήγητου”. Όπως και να το πεις πρόκειται για μία ακόμα αλχημεία ή για να είμαστε πιο ακριβείς εξαπάτηση μιας μερίδας συνταξιούχων από τον Γιάννη Βρούτση.

Θα διαβάσετε παρακάτω την περίπτωση ενός συνταξιούχου, η οποία, όμως, αφορά σε πολλούς ( δεν γνωρίζουμε πόσους ακριβώς με το μπάχαλο που επικρατεί τον ΕΦΚΑ). Οι λαθροχειρίες είναι εμφανέστατες.

Την 1.1.2019 ο ΕΦΚΑ ανάρτησε για έναν και μοναδικό μήνα (Ιανουάριο του 2019) το ενημερωτικά του επανυπολογισμού των συντάξεων (εικόνα παρακάτω).

Εκεί όπως βλέπετε η ΕΑΣ (Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων)-ναι συνεχίζουν να πληρώνουν οι συνταξιούχοι τέτοια εισφορά- στο συγκεκριμένο ενημερωτικό ήταν 497,39 ευρώ. Αναφέρεται μάλιστα (“κυκλωμένο”) -στην εικόνα παρακάτω- στο πάνω πινακάκι με τίτλο ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ δύο φορές πάνω και κάτω, όπως και στο πινακάκι πάλι ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ αυτή τη φορά κάτω στην ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Από τότε είχε επισημανθεί, πως η ΕΑΣ αυτή αντιστοιχεί στο σύνολο της σύνταξης την οποία δεν εισπράττει ο δικαιούχους, ο οποίος το 2019 εισέπραξε μόνον το 1/5 της αρνητικής προσωπικής διαφοράς.

Με τη δημοσίευση των αναδρομικών 11 μήνου, βάση της απόφασης του Σ.τ.Ε. ο ΕΦΚΑ ανάρτησε και πάλι το ενημερωτικό του επανυπολογισμού της ίδια σύνταξης.
Και το μαγείρεμα έχει πάει σύννεφο… Οι αλχημείες το ίδιο , όπως και το “μαγείρεμα”.

Στην εικόνα παρακάτω όπως βλέπετε στο επάνω πινακάκι του επανυπολογισμού δεν έχει αλλάξει τίποτα, όπως και στο τελικό ποσό της σύνταξης του δικαιούχου.

Είναι “κυκλωμένο” το ποσό των 497,39 ευρώ για ΕΑΣ στο επάνω δεξί μέρος της εικόνας -υπό τον τίτλο ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ- δύο φορές πάλι μία επάνω και μία κάτω. Στο κάτω μέρος ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ και στο τελευταίο πινακάκι ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ η ΕΑΣ των 497,39 ευρώ επάνω (όπως και στο πρώτο ενημερωτικό), έχει γίνει 154,39 ευρώ !!!!!

Α. Τι έγινε και μειώθηκε στα 154,39 ευρώ η ΕΑΣ για κάθε μήνα από 497,39;
Β. Θα δοθεί πίσω η διαφορά των 343 ευρώ (497,39-154,39=343)για κάθε μήνα του 2019;
Γ. Εντόκως;
Δ. Πως ενώ μειώθηκε η ΕΑΣ κατά 343 ευρώ κάθε μήνα αυξήθηκε σχεδόν ισόποσα η αρνητική προσωπική διαφορά από 1004,33 σε 1.347,34 ευρώ;
Ε. Με τέτοιο “μαγείρεμα” η σύνταξη (τελικό πληρωτέο ποσό) έμεινε η ίδια;

Υ.Γ. Είναι νόμιμη η φορολόγηση εισοδήματος που δεν εισπράττεται από τον δικαιούχο;

Στέκει να φορολογείται στα 5/5 της αρνητικής προσωπικής διαφοράς όταν το 2019 εισέπραξε ΜΟΝΟΝ το 1/5 και το 2020 εισπράττει τα 2/5 ;

Τι λένε γι’ αυτό Μ. Μαξίμου, Υπουργείο Οικονομικών και ΑΑΔΕ;

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X