Αθλητισμός

Ιντερπόλ και Οικονομική αστυνομία έκαναν έφοδο σε σπίτια και γραφεία παραγόντων της Super League 2

Ιντερπόλ και Οικονομική αστυνομία έκαναν έφοδο σε σπίτια και γραφεία παραγόντων της Super League 2
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Interpol σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές πραγματοποιεί στην χώρα μας επιχείρηση για παράνομο στοιχηματισμό σε αγώνες του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας 2.

Χρηματοδότης ομάδας της Super League 2 ανακρίθηκε και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Κατασχέθηκε πάντως το κινητό του τηλέφωνο μήπως και βρεθούν στοιχεία που θα «δέσουν» κάποια από τις υποθέσεις που είναι ανοιχτές.

Από ανάκριση πέρασε και γυναίκα – παράγοντας. Υπενθυμίζεται ότι FIFA και UEFA στο παρελθόν είχαν χαρακτηρίσει το πρωτάθλημα της Super League ως «το πιο διεφθαρμένο στην Ευρώπη».

Πάντως, υπό άκρα μυστικότητα η Οικονομική Αστυνομία προχώρησε σε εφόδους σε γραφεία, σπίτια και άλλους χώρους, στο πλαίσιο έρευνας για παράνομους στοιχηματισμούς με «άρωμα» εμπλοκής ακόμα και στελεχών διοικήσεων ΠΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες αφορούν σε παιχνίδια της Super League 2 και έγιναν μετά από προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα. Οι εμπλεκόμενοι είναι κυρίως άτομα που σχετίζονται με ομάδες της συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής κατηγορίας.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η ελεγχόμενη περίοδος για παράνομους στοιχηματισμούς περιλαμβάνει και την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε φέτος, γεγονός που δίνει νέες διαστάσεις στην υπόθεση. Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας ενδεχομένως να ελεγχθούν στο εξωτερικό για «στημένα» παιχνίδια ποδοσφαιρικές ομάδες της ίδιας κατηγορίας.

Ως προς το χρονικό, την περασμένη Παρασκευή οι αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν σημαντικά περισσότερες από 20 παράλληλες έρευνες. Πιο αναλυτικά, μπήκαν σε γραφεία, σπίτια και άλλους χώρους, κάνοντας φύλλο και φτερό όλα τα δωμάτια και κατάσχοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και ατζέντες.

Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν ότι ανάμεσα στα πρόσωπα που μπήκαν στο μικροσκόπιο ξεχωρίζουν αυτά που αφορούν σε τρία στελέχη ΠΑΕ. Για τα συγκεκριμένα πρόσωπα διατάχθηκαν και κατ’ οίκον έρευνες.

Η προκαταρκτική διατάχθηκε κατόπιν πληροφοριών που έφτασαν στα χέρια των ελληνικών Αρχών από ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας, που έκαναν λόγο για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου σε ελληνικό έδαφος. Οι πληροφορίες μάλιστα «έδειχναν» συγκεκριμένες ομάδες και παιχνίδια της Super League 2.

Τα κινητά τηλέφωνα και οι υπολογιστές που κατασχέθηκαν την περασμένη Παρασκευή θα μεταφερθούν για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου υπάρχει δυνατότητα ακόμα και ανάκτησης δεδομένων που έχουν διαγραφεί.

«Η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. Ο όγκος των στοιχείων που είναι προς επεξεργασίας και τεκμηρίωση είναι μεγάλος. Σε πρώτη φάση έγινε η συλλογή των στοιχείων, χωρίς να γίνουν συλλήψεις. Εάν δέσουν κατηγορίες σε βάρος προσώπων, σε δεύτερο χρόνο, τότε μπορεί να έχουμε διώξεις», σημειώνουν αρμόδιες πηγές.

Η χώρα μας και το πρωτάθλημα της Super League 2 είναι μεταξύ των χωρών που βρίσκονται στο στόχαστρο, ενώ τα υπόλοιπα κράτη είναι η Αυστρία, η Σουηδία, η Σλοβενία, η Τσεχία και η Σλοβακία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X