Θέμα

Λιβύη: Οι δύο Ελληνίδες στρατιωτικοί που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο

Λιβύη: Οι δύο Ελληνίδες στρατιωτικοί που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Γλυκερία Μεμεκίδου είναι η δεύτερη νοσηλεύτρια που έχασε την ζωή της μετά το τροχαίο δυστύχημα στην Λιβύη καθώς ήταν και εκείνη μέλος της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη περιοχή μετά τις καταστροφικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών.

Η πρώτη νοσηλεύτρια ήταν η 40χρονη Εύη Ανδρεαδάκη, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα.

Επίσης, έχασαν τη ζωή τους δύο διερμηνείς που ήταν τα παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πλωτάρχης Γλυκερία Μεμεκίδου εργαζόταν ως νοσηλεύτρια στην Ογκολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Δείτε τι έγραψε ξαδέρφη της δεύτερης νοσηλεύτριας στο Facebook για τον χαμό της:

Δείτε φωτογραφία των δύο νοσηλευτριών από χθες, λίγη ώρα πριν την τραγωδία (αριστερά η Γ. Μεμεκίδου, δεξιά η Εύη Ανδρεαδάκη):

«Λένε ότι είναι απανθρακωμένη»

Συγκλονισμένος είναι ο θείος της άτυχης Εύης Ανδρεαδάκη, ο οποίος μίλησε για το περιστατικό και για τα συναισθήματα των γονιών της 40χρονης.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο θείος της ο χαμός της νοσηλεύτριας ήταν το γεγονός που αποτελείωσε τους γονείς της μετά τον θάνατο του γιου τους το 2005.

«Δεν ήξερα ότι θα πήγαινε στην Λιβύη για να βοηθήσει. Οι γονείς της μένουν στην Αθήνα και δεν είχαμε μιλήσει», λέει ο θείος της αξιωματικού.

«Ο άλλος θείος της, ο Βασίλης σκοτώθηκε το ‘80, πάνω από την Λαμία, όταν το αεροσκάφος έπαθε βλάβη. Ο ξάδερφός μου έχασε και το γιο του σε τροχαίο το 2005 και τώρα η Εύη μας έφυγε για να κλείσει τον κύκλο και να αποτελειώσει τους γονείς της», τόνισε.

Όπως αποκαλύπτει στο newsit.gr, οι αρχές «ειδοποίησαν τους γονείς να πάνε να κάνουν αναγνώριση της σορού αλλά δεν ξέρω κάτι, κάποιοι λένε ότι είναι απανθρακωμένη. Θα φύγουμε για Αθήνα και εμείς σήμερα ή αύριο για να είμαστε κοντά στους γονείς».

«Πήγαν εθελοντικά να βοηθήσουν»

Στην ίδια τραγική κατάσταση είναι και ο πατέρας των δύο διερμηνέων της ελληνικής αποστολής που ήταν 33 και 34 ετών αντίστοιχα.

«Πριν λίγο μου έφεραν τη σορό. Η κόρη μου και ο γιος μου πήγανε εθελοντικά να βοηθήσουν» λέει στο newsit.gr ο πατέρας τους που είναι ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στην Βεγγάζη.

Οι τραυματίες από την αποστολή είναι συνολικά 13.  Οι 10 έχουν μεταφερθεί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και οι άλλοι τρεις είναι στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X