Θέμα

Ο Αδωνις Γεωργιάδης θέλει να κλείσει τις μικρές επιχειρήσεις

Ο Αδωνις Γεωργιάδης θέλει να κλείσει τις μικρές επιχειρήσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τελικά ο Αδωνις Γεωργιάδης και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αντιμετωπίζουν εχθρικά τις μικρές επιχειρήσεις. Δεν προκύπτει αυτό μόνο από τα μέτρα και τις πολιτικές που εφαρμόζουν και τις καταδικάζουν σε λουκέτο,  αλλά και από τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης ο οποίος απειλεί ανοιχτά τις μικρές επιχειρήσεις βάζοντας ένα κυνικό δίλημμα ή θα συγχωνευτούν ή θα κλείσουν.

Την απειλητική δήλωση έκανε ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου στην εκπομπή Kontra24.  Ο υπουργός στην ουσία ομολόγησε ότι για την κυβέρνηση οι μικρές επιχειρήσεις δεν έχουν καμία θέση στην ελληνική οικονομία. «Επιχειρήσεις με 2-3 εργαζομένους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχουν πρόσβαση στις τράπεζες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια εξήγησε εξήγησε ότι τα δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα περάσουν μέσα από τις τράπεζες θα δίνονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μόνο αν αυτές συγχωνεύονται δηλαδή αν τις εξαγοράσουν μεγαλύτερες επιχειρήσεις!

Σύμφωνα με τον υπουργό αν θέλει μια μικρομεσαία επιχείρηση να επιβιώσει θα πρέπει να «ακολουθήσει τους κανόνες της σύγχρονης οικονομίας», δηλαδή συγχώνευση, διότι για την κυβέρνηση οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πάρα πολύ μικρές για να διασωθούν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X