Θέμα

Οριστικό. Η Όλγα Γεροβασίλη θα είναι υποψήφια για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Ποια η στάση του Αλέξη Τσίπρα 

Οριστικό. Η Όλγα Γεροβασίλη θα είναι υποψήφια για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Ποια η στάση του Αλέξη Τσίπρα 
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο κύβος ερρίφθη. Η Όλγα Γεροβασίλη θα αναμετρηθεί με Στέφανο Κασσελάκη για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώην στενή συνεργάτιδα του Αλέξη Τσίπρα έλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, όλες τις διαβεβαιώσεις που επιθυμούσε για τη στήριξή της και το βράδυ της Παρασκευής διάβηκε τον Ρουβίκωνα και θα είναι υποψήφια στις τετραπλές εκλογές που θα γίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Όλγα Γεροβασίλη θα ανοίξει χαρτιά της στο 4ο Συνέδριο του κόμματος κατά την προγραμματισμένη ομιλία της το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου.

Όσον αφορά στη στάση του Αλέξη Τσίπρα στην εκλογική αναμέτρηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός θα παρέμβη και θα στηρίξει την Όλγα Γεροβασίλη αν αυτό κριθεί αναγκαίο και απαραίτητο. Που σημαίνει πως αν από τις εξελίξεις φανεί πως η Όλγα Γεροβασίλη είναι σίγουρη νικήτρια των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα χρειαστεί να κάνει κάποια δήλωση. Αν αντίθετα τα στοιχεία δείχνουν πως η μάχη είναι αμφίρροπη ή η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη, τότε ο πρώην πρωθυπουργός θα ρίξει όλο το πολιτικό του βάρος για να νικήσει η Όλγα Γεροβασίλη.

Υπενθυμίζεται ότι στις κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα η Όλγα Γεροβασίλη είχε διατελέσει υπουργός Προστασίας του Πολίτη (2018 – 2019), υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης (2016 – 2018) και υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητική εκπρόσωπος (2015 – 2016).

Ως επικρατέστερη ημερομηνία της κάλπης για την ανάδειξη νέας ηγεσίας φέρεται η 9η ή 10η Μαρτίου, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε τετραπλή αναμέτρηση σε δύο εβδομάδες από τώρα, για νομαρχιακές οργανώσεις μελών κεντρική επιτροπή και εκλογή προέδρου.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η 10η Μαρτίου, ως ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών ανάδειξης νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δεσμευτική. Ο προφανής λόγος είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να αναχωρήσει για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία έως τον Ιούνιο.

Την ίδια ώρα οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τα στελέχη που αντιτίθενται στον Στέφανο Κασσελάκη, να είναι πολύ κοντά, όπως όλα δείχνουν, στο να δώσουν απάντηση στην παρότρυνση / πρόκληση του προέδρου: «Βρείτε μου αντίπαλο να πάμε σε κάλπες»

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X