Θέμα

Πέτρος Κόκκαλης: Σε συνέντευξη Τύπου “πυροβόλησε” τον Μαρινάκη

Πέτρος Κόκκαλης: Σε συνέντευξη Τύπου “πυροβόλησε” τον Μαρινάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Πέτρος Κόκκαλης επιτέθηκε στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη κατά την συνέντευξη τύπου για τον απολογισμό της θητείας του ως δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη.

Για το αν θα είναι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι “Δεν θα σας πω αν θα είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με κάποιον άλλο συνδυασμό. Δεν θα το κάνω. Ας περιμένουμε. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Έρχεται και ο Ευαγγελισμός, να μυρίσω τον κρίνο πρώτα”.

«Να σας πω ότι Πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι ο κύριος Μώραλης και όχι ο κύριος Μαρινάκης. Να σας πω ότι επί 15 χρόνια που ήμουν εγώ στον Ολυμπιακό, ουδέποτε ο Ολυμπιακός είχε σαν αντίπαλό του οποιοδήποτε πολιτικό σχηματισμό. Μπορεί να χάσαμε πρωταθλήματα, να πήραμε πρωταθλήματα με 5 κυβερνήσεις αλλά ποτέ δεν χάσαμε το πρωτάθλημα επειδή μας το στέρησε η κυβέρνηση ή κάποιος άλλος. Το χάσαμε γιατί δεν είχαμε καλή ομάδα και όποια αντιπαράθεση είχαμε ήταν πάντοτε θεσμικά με το υπουργείο Αθλητισμού. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν την ανάγκη να δημιουργηθούν εχθροί παντού, να βλέπουμε παντού εχθρούς και φαντάσματα», είπε.

Μπορεί να χάσαμε πρωταθλήματα, να πήραμε πρωταθλήματα με 5 κυβερνήσεις αλλά ποτέ δεν χάσαμε το πρωτάθλημα επειδή μας το στέρησε η κυβέρνηση ή κάποιος άλλος

Στην συνέχεια είπε: «Αν εσείς νομίζετε ότι με αυτό το έργο που έχω κάνει είμαι εχθρός του Πειραιά Νικητή ή οποιοδήποτε άλλου Πειραιά, εγώ δεν συμφωνώ. Έχω σαφώς μια στενοχώρια για τον τρόπο με τον οποίο έγινε αυτή η διαδικασία με τον Γιάννη τον Μώραλη με τον οποίο έχω συνεργαστεί επί σειρά ετών και έχω την πεποίθηση ότι έχει ανταποκριθεί εξαιρετικά στο δύσκολο έργο του να είσαι δήμαρχος.

Για μένα η πολιτική μεταστροφή του Πειραιά Νικητή πόσο μάλλον και του Ολυμπιακού είναι για μένα μια έκπληξη. Δεν καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει αυτό το πράγμα. Δεν καταλαβαίνω την έννοια του εκβιασμού ότι βάζω ένα δημοσίευμα και παίρνω απάντηση στο δημοσίευμα που έβαλα εγώ ο ίδιος. Εγώ εργάστηκα πριν από 5 χρόνια με έναν συνδυασμό που ήταν υπεράνω κομμάτων. Υπερκομματικός ήταν τότε. Πριν μια εβδομάδα αποφάσισε πως αντίπαλος του Πειραιά Νικητή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ενώ ακόμα είπε: «Μια φορά είδα τον κ. Μαρινάκη σε Δημοτικό Συμβούλιο. Ήρθε μια φορά και τσακώθηκε με όλους. Και μετά έσερνε ανθρώπους στα δικαστήρια».

Η απάντηση Μώραλη

Με αφορμή τη Συνέντευξη Τύπου του π. Εντεταλμένου Συμβούλου κ. Πέτρου Κόκκαλη ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γ. Μώραλης και οι κάτωθι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Πρόεδροι των πέντε Δημοτικών Κοινοτήτων, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η αναγνώριση του σημαντικού έργου της Δημοτικής Αρχής, του συνόλου δηλαδή των Δημοτικών Συμβούλων, των Αντιδημάρχων, των Εντεταλμένων Συμβούλων των υπηρεσιών του Δήμου και της ομάδας των συμβούλων που μας υποστηρίζει, αποτελεί επιτυχία της ομάδας και όχι προσώπων. Άλλωστε, οι επιτυχίες αφορούν σε ομάδες και όχι σε μονάδες.

Ο κ. Πέτρος Κόκκαλης φέρεται να έκανε μια πολιτική επιλογή. Προφανώς, θεμιτή, αλλά όπως ο κάθε λογικός Έλληνας αντιλαμβάνεται, με την επιλογή του αυτή, είχε ήδη αποφασίσει να μη συμμετάσχει στον «Πειραιά Νικητή». Επιθυμία του ήταν μάλιστα να παραιτηθεί στις 20/04. Ο Δήμαρχος Πειραιά ως επικεφαλής του συνδυασμού και εν συνεχεία το σύνολο του συνδυασμού ζητήσαμε να επισπεύσει την παραίτηση του, ώστε να μην σύρεται ένα θέμα το οποίο είχε ήδη δημοσιοποιηθεί, ήταν αποφασισμένο και δρομολογημένο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X