Θέμα

Πληρώστε ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος σε 24 δόσεις

Πληρώστε ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος σε 24 δόσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όσες οφειλές για ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος , ΦΠΑ δεν ήταν ρυθμισμένες την 1η Νοεμβρίου 2019, μπορούν από την 1η Ιανουαρίου 2020 να ενταχθούν στο νέο σχήμα της πάγιας ρύθμισης εξόφλησης οφειλών σε 24 δόσεις. Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή ορίζεται σε 30 ευρώ.

Στο προσχέδιο του φορολογικού νομοσχεδίου, η νέα ρύθμιση αφορούσε μόνο οφειλές οι οποίες θα βεβαιώνονταν από την 1η Ιανουαρίου 2020 και μετά. Η διάταξη αυτή μάλιστα έχει παραμείνει στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, αλλά σύμφωνα με αρμόδια πηγή, θα απαλειφθεί αφήνοντας ενεργή μόνο την πρόβλεψη του νομοσχεδίου, σύμφωνα με την οποία «εξαιρούνται και δεν υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος οφειλές που έχουν ήδη υπαχθεί σε οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση, η οποία κατά την 1.11.2019 ήταν σε ισχύ».

Αυτό σημαίνει ότι όποιος φορολογούμενος έχει αφήσει απλήρωτες δόσεις ΕΝΦΙΑ ή φόρου εισοδήματος του 2019 ή και παλαιότερων ετών χωρίς να τις έχει ρυθμίσει την 1η Νοεμβρίου 2019, μπορεί από τις αρχές του 2020 να επωφεληθεί από το νέο σχήμα 24 δόσεων.

Όσοι έχουν ρυθμισμένες τις οφειλές τους την 1η Νοεμβρίου, με την ισχύουσα σήμερα πάγια ρύθμιση ή τα σχήματα ρυθμίσεων των 100 ή 120 δόσεων, δεν μπορούν να μεταταχθούν στο νέο σχήμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X