Επιλογές

Συμμαχούν Μαρινάκης-Σαββίδης

Συμμαχούν Μαρινάκης-Σαββίδης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η πορεία για τη συμμαχία του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Ιβάν Σαββίδη δεν είναι των τελευταίων ημερών. Οι δύο άνδρες συμμάχησαν στην χθεσινή συνεδρίαση για την εκλογή προέδρου της super league, αφού  ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ στήριξε τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού.

Ομως, δεν πρόκειται για την πρώτη πράξη. Οι δύο επιχειρηματίες, που τόσο σφοδρά συγκρούστηκαν στο παρελθόν, είχαν ήδη συμμαχήσει για τις εκλογές στην ποδοσφαιρική Ενωση Αιτωλοακαρνανίας.

Επρόκειτο τότε για μία έκπληξη πρώτου μεγέθους και για μία ανίερη συμμαχία, για να χρησιμοποιήσουμε έναν πολιτικό όρο της εποχής του ΠΑΣΟΚ.

Φαίνεται, όμως, πως δεν ήταν παρά η αρχή για μία πορεία με ευρύτερες συμπλεύσεις και όχι μία ευκαιριακή σύμπραξη για την αντιμετώπιση του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η συμπόρευση στην εκλογή προέδρου στη super league, δείχνει πως οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι του παρελθόντος έχουν αποφασίσει να πορευτούν χέρι-χέρι.

Μάλιστα στην κυβέρνηση υποπτεύονται ότι η σύμπλευση, συνεργασία ή συμμαχία (όποια λέξη θέλετε επιλέγετε) επεκτείνεται και στο πολιτικό πεδίο. Ακόμα περισσότερο, κύκλοι του Μαξίμου τους κατηγόρησαν ότι βρίσκονται πίσω από την προσπάθεια αποστασίας με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ. Γιώργου Λαζαρίδη. Υπενθυμίζεται ότι το Μαξίμου κατήγγειλε επιχειρηματικά συμφέροντα του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και μπορεί να μην είπε τα ονόματα, αλλά τον Μαρινάκη και τον Σαββίδη εννοούσε.

Και όπως γίνεται αντιληπτό, αν οι αιτιάσεις των κύκλων του Μαξίμου έχουν βάση, τότε η συμπόρευση Μαρινάκη-Σαββίδη ξεκινάει από το ποδόσφαιρο και επεκτείνεται στα media και την πολιτική. Αν δε ληφθεί υπόψη το ιδιαίτερο ειδικό βάρος των οπαδών του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, τότε η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει δύο πολύ ισχυρούς αντιπάλους με δύο από τις δημοφιλέστερες ομάδες στην Ελλάδα και με πολλά μέσα ενημέρωσης. Τους δύο μεγαλύτερους, έστω και νεόκοπους, μιντιάρχες της χώρας.

Που σημαίνει ότι τώρα το παιχνίδι αποκτά ιδιαίτερη σημασία και ενδεχομένως άγρια ομορφιά. Η σύγκρουση αναμένεται να είναι πολύ σκληρή, γιατί πολλά, πάρα πολλά διακυβεύονται σε επίπεδο συμφερόντων και από τις δύο πλευρές.

Κερδισμένος από τη συμμαχία Μαρινάκη-Σαββίδη, φαίνεται πως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα έχει πλέον στον πλευρό του έναν ισχυρό επιχειρηματία, μιντιάρχη και ποδοσφαιρικό παράγοντα, ο οποίος ήταν ορκισμένος εχθρός του και ο οποίος του είχε στείλει το απειλητικό μήνυμα πως δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός.

Επιπλέον η νέα συμμαχία, σύμφωνα με πληροφορίες, προκαλεί μετατοπίσεις άλλων ισχυρών παραγόντων και οι επιδράσεις στο μιντιακό πρωτίστως, αλλά και στο επιχειρηματικό και πολιτικό πεδία αναμένεται να είναι τεκτονικού χαρακτήρα.

Πάντως, η εξέλιξη αυτή δείχνει και μία αδυναμία της κυβέρνησης. Αδυνατεί να χειριστεί αποτελεσματικά σχέσεις και συμμαχίες στο χώρο τον ΜΜΕ. Το καταλαβαίνει αν σκεφτεί κανείς ότι αρχικά είχε καλλιεργήσεις καλές σχέσεις με τον Μαρινάκη, στη συνέχεια με τον Ιβάν Σαββίδη και τώρα τους έχει απέναντί της. Και μάλιστα τους κατηγορεί ότι οργανώνουν αποστασία, που σημαίνει ότι τους αντιμετωπίζει ως εχθρούς με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι τελευταίες εξελίξεις ενδεχομένως να δίνουν και μία απάντηση στην απορία για την επιλογή ενός πρώην ΟΝΝΕΔίτη ως γενικού διευθυντή ενημέρωσης στο Epsilon του Ιβάν Σαββίδη.

Και επειδή υπάρχουν ορθάνοιχτα μέτωπα, οι εξελίξεις αναμένονται με ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον.

Θανάσης Λυρτσογιάννης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X