Θέμα

Τορπίλη στο πόρισμα της Προανακριτικής από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Τορπίλη στο πόρισμα της Προανακριτικής από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Η Προανακριτική Επιτροπή και πιο συγκεκριμένα η πλειοψηφία με το πόρισμά της ζητά την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο ειδικό δικαστήριο. Ομως, ατυχώς γι΄ αυτή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Λάμπρος Σοφουλάκης είναι καταπέλτης κατά δύο βασικών μαρτύρων στους οποίους στηρίχτηκε το κατηγορητήριο, τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή και την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου. Τους κατηγορεί για ψευδορκία και ζητά την άσκηση δίωξης.

Πιο συγκεκριμένα ο Λάμπρος Σοφουλάκης στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, καταλογίζει ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση για όσα έχει καταθέσει σε εισαγγελικά γραφεία και στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που ερευνά την υπόθεση της Novartis. Επίσης, στον Ιωάννη Αγγελή, ο Λάμπρος Σοφουλάκης καταλογίζει παράβαση καθήκοντος για τα στοιχεία τα οποία αρνήθηκε να παραλάβει από τους Αμερικανούς, αλλά και για την ανάσυρση από το αρχείο, των μηνύσεων πολιτικών προσώπων τις οποίες ο ίδιος είχε αρχειοθετήσει.

Στην πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, ο Λάμπρος Σοφουλάκης καταλογίζει ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση, για τις καταθέσεις της, αλλά και για αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης, εξαιτίας της ενδεχόμενης εμπλοκής του συζύγου της στην υπόθεση Novartis.

Και όπως καταλαβαίνεται ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου με το πόρισμά του τινάζει στον αέρα το κατηγορητήριο της Προανακριτικής Επιτροπής και εκθέτει την πλειοψηφία της, που το συνέταξε.

Σκεφθείτε τώρα να ασκηθεί δίωξη κατά του Ιωάννη Αγγελή και της Ελένης Ράικου για ψευδορκία για όσα κατέθεσαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και η Επιτροπή να παραπέμπει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στο ειδικό δικαστήριο στηριζόμενη στις μαρτυρίες των Ιωάννη Αγγελή και Ελένης Ράικου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X