Θέμα

Βουλευτές της ΝΔ ζητούν εκλογές-Τι λέει ο Μητσοτάκης

Βουλευτές της ΝΔ ζητούν εκλογές-Τι λέει ο Μητσοτάκης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το δρόμο για τις κάλπες επιχειρούν να ανοίξουν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και κανάλια. Αρκετοί βουλευτές εισηγούνται στον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει σε εκλογές, γιατί νομίζουν ότι έτσι θα εξουδετερώσουν τον Αλέξη Τσίπρα και θα ακυρώσουν την απλή αναλογική. Μεταξύ των οπαδών των εκλογών είναι υπουργοί και παροικούντες το Μέγαρο Μαξίμου.

Ηδη χθες ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κυρανάκης εκφράστηκε ανοιχτά υπέρ της προσφυγής στις κάλπες. Την άποψή του αποκάλυψε μιλώντας στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου “Kontra 24”. Οταν ο βουλευτής ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο για τη θέση του αναφορικά με τις εκλογές, χωρίς να διστάσει τάχτηκε υπέρ. Το επιχείρημά του ήταν πως η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές με ένα πρόγραμμα. Τώρα εξαιτίας του κορονοϊού δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα και συνεπώς, μπορεί και πρέπει να ζητήσει τη λαϊκή ετυμηγορία για ένα άλλο πρόγραμμα.

Ευλογοφανές το επιχείρημα, αλλά προς το παρόν, σύμφωνα με πληροφορίες του eretikos.gr δεν ασπάζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να προσφύγει στις κάλπες, γιατί έχει μπροστά του τρία καθαρά χρόνια διακυβέρνησης της χώρας και μία άνετη πλειοψηφία για να πάρει τις αποφάσεις του και να τις εφαρμόσει.

Αλλά εκτός αυτού συνεργάτες του οι οποίοι τάσσονται κατά των εκλογών, υποστηρίζουν ότι εν μέσω πανδημίας οι δημοσκοπήσεις δεν είναι καθόλου ασφαλείς, αφού η γνώμη των πολιτών εύκολα μπορεί να αλλάξει από ‘ενα γεγονός. Προσθέτουν ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες δεν επιθυμούν εκλογές  και κυρίως και πιο σημαντικό ότι με τη διενέργεια εκλογών είναι πού πιθανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να κερδίσει μεν τις εκλογές, αλλά τελικά να έχει μικρότερη πλειοψηφία, πράγμα που θα δυσκολέψει τη λήψη και προπαντός την εφαρμογή αποφάσεων και ιδίως αντιδημοτικών αποφάσεων και μέτρων.

Οσον αφορά στα κανάλια. Βλέπουμε και ακούμε σχεδόν καθημερινά δημοσιογράφους που είναι πολύ κοντά στη Νέα Δημοκρατία και έχουν εκφράσει ανοιχτά την κομματική τοποθέτηση, να επιχειρηματολογούν και μάλιστα ορισμένες φορές με μεγάλη ένταση και υψηλούς τόνους υπέρ των πρόωρων εκλογών. Κι΄ αυτό παρότι γνωρίζουν ότι τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τάσσεται υπέρ των εκλογών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X