Ελλάδα

Θετικό το αποτέλεσμα της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Θα τους δώσουμε 3 δισ. ευρώ για F-35

Θετικό το αποτέλεσμα της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Θα τους δώσουμε 3 δισ. ευρώ για F-35
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Προσωπική του προτεραιότητα χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη συμμετοχή της Ελλάδας στο εξοπλιστικό πρόγραμμα των F35.

Με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο να αποσαφηνίζει με στόμφο ότι: «τέθηκε από πλευράς μας το ζήτημα της αγοράς μια μοίρας F-35, ενώ το κόστος τους θα είναι τρία δισ. ευρώ», για την ασφάλεια του τόπου μας… και την ευημερία των Ηνωμένων Πολιτειών, θα πρόσθετα.

Και εις ανώτερα!

Και όλα αυτά, κατά τη συζήτηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ κατά το γνωστό αλισβερίσι, «Δούναι και λαβείν». Μόνο που σε αυτή την περίπτωση το «Δούναι» είδαμε, το «Λαβείν» οψόμεθα!

Γιατί, «για όλα τα εθνικά θέματα και τις επενδύσεις που τόσο χρειάζεται η χώρα δεν υπήρξε κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα. Μόνο ευχολόγια», όπως έλεγα και η Μαρία Σπυράκη, παλαιότερα, ως εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ!

Να σημειώσω, για την ιστορία, ότι η Τουρκία σκόπευε να αποκτήσει 100 μαχητικά αεροσκάφη F-35 και F-35B (σύντομης απογείωσης και κάθετης προσγείωσης), τα οποία προόριζε για επιχειρήσεις στο μίνι αεροπλανοφόρο Anadolu, ωστόσο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ στα μέσα Ιουλίου του 2019 ακύρωσε τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των αμερικανικών μαχητικών 5ης γενιάς, γιατί δεν τους ήταν πειθήνιος… ο γείτονάς μας.

Ενώ δρομολόγησαν να αγοραστούν 32 από την Πολωνία, 24 από την Ελλάδα και τα υπόλοιπα από άλλες… ευρωπαϊκές χώρες.

Όχι, που θα τους ξεμένανε!

Νιζάμη Ελένη

Δείτε ακόμη:

Υδρογονάνθρακες: «Κολοσσιαία κoιτάσματα φυσικού αερίου σε Ιόνιο και Κρήτη»!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X