Κοινωνία

Τι απάντησε ο Κικίλιας για τα περιστατικά θρομβώσεων και για τα περί “προβληματικής παρτίδας εμβολίων”

Τι απάντησε ο Κικίλιας για τα περιστατικά θρομβώσεων και για τα περί “προβληματικής παρτίδας εμβολίων”
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε ό,τι αφορά τα περί προβληματικής παρτίδας εμβολίων AstraZeneca, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι δεν μπορεί καν να σχολιάσει κάτι, “δεν υπάρχει καν συνάφεια”.

Υπό διερεύνηση είναι τα περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη, μετά τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού με AstraZeneca.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, «θα περιμένουμε την Επιτροπή και θα κινηθούμε αναλόγως επιστημονικά».

«Τα περιστατικά διερευνώνται με επιστημονικό τρόπο» σημείωσε, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τα περί προβληματικής παρτίδας εμβολίων της AstraZeneca.

Χαρακτηριστικά τόνισε ότι «σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορώ να σχολιάσω τα περί προβληματικής παρτίδας, δεν υπάρχει καν συνάφεια για κάτι τέτοιο».

Μάλιστα, όπως ανέφερε, υπάρχουν σημαντικές εκφάνσεις και δραστηριότητες που δημιουργούν τέτοια επεισόδια υπερπολλαπλάσια και ζήτησε οι αναφορές να γίνονται πάντα σε σύγκριση με τα πραγματικά στοιχεία.

Σημειώνεται ότι τα τρία ύποπτα περιστατικά είναι μια 44χρονη από το Ηράκλειο, που παρουσίασε θρομβοπενία, μια 47χρονη η οποία εμφανίστηκε με θρόμβο στον εγκέφαλο και ο 35χρονος ο οποίος υπέστη δύο θρομβώσεις, σε μηριαία αρτηρία και καρωτίδα.

Και οι τρεις είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca και πλέον υποβάλλονται σε εξειδικευμένες εξετάσεις ώστε να διερευνηθεί εάν υπάρχει σύνδεση των παρενεργειών του εμβολίου με τις τρεις περιπτώσεις. Ο 35χρονος πήρε εξιτήριο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X