Διεθνή

Την Τουρκία δεν μπορεί να σώσει ούτε το ΔΝΤ

Την Τουρκία δεν μπορεί να σώσει ούτε το ΔΝΤ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία διολισθαίνει καθημερινά προς την οικονομική καταστροφή. Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που σύμφωνα με τον Αλί Μπαμπατζάν ,«ούτε το ΔΝΤ μπορεί να τη σώσει».

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η τουρκική λίρα υποχωρεί διαρκώς ναρκοθετώντας την τουρκική οικονομία και τις τουρκικές επιχειρήσεις που είναι δανεισμένες σε ξένο νόμισμα. Το συνάλλαγμα εξανεμίζεται. Οι Τούρκοι αγοράζουν χρυσό και ξένα νομίσματα σε μία προσπάθεια να προστατευτούν. Οι υποβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους, όπως και ο κορονοϊός καθιστούν την κατάσταση ακόμα δυσκολότερη. Η μέγγενη σφίγγει.

Παράλληλα υπάρχουν και οι φόβοι για κυρώσεις έναντι της Τουρκίας στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις 24-25 Σεπτεμβρίου, ενώ και οι πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί του Ερντογάν προκαλούν τεράστια αιμορραγία.

Και όπως  μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, μέσα σε αυτό το κλίμα ο πρώην υπουργός οικονομικών, ο πιο επιτυχημένος την τελευταία 20ετία στην Τουρκία, ο Αλί Μπαμπατζάν, που πια είναι πολιτικός αντίπαλος του Ερντογάν, υποστηρίζει ότι η Τουρκία το τελευταίο έτος δαπάνησε 100 δισ. δολάρια για να συγκρατήσει την υποτίμηση της λίρας αλλά δεν τα κατάφερε και βεβαίως όπως δηλώνει ο ίδιος, ούτε το ΔΝΤ μπορεί να σώσει πλέον την Τουρκία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X