ΩTop άρθρα

Το blackdown της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Το blackdown της κυβέρνησης Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
 Της Κατερίνας Ακριβοπούλου

 

Η Κεραμέως θα ήταν μια γκροτέσκα φιγούρα, εάν δεν ήταν τόσο επικίνδυνη με τον δομικό της αυταρχισμό, εμφορούμενος από έναν παλαιοσυντηρητισμό σκοταδιστικού τύπου. Αλλά δεν είναι μόνη της, ούτε αποτελεί μεμονωμένο ακραίο περιστατικό.

Αντιπροσωπεύει και εκφράζει με θαυμαστή πιστότητα, χωρίς μέσους όρους, το μοντέλο κοινωνικής συμπεριφοράς που χρειάζεται το σύστημα του Μωυσή,προκειμένου να επιβάλλει την ιδεολογική ηγεμονία της Ακροδεξιάς.’Ένα μοντέλο που εφαρμόζεται παντού  .

Στα αστυνομικά μέτρα για την υγειονομική διαχείριση.
Στην ενοχοποίηση και τον στιγματισμό των νέων, με κηρύγματα επιπέδου χουντικού γυμνασιάρχη.
Στην επιβολή προτεσταντικής”ηθικής” οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως. Από τις ανθρώπινες σχέσεις, μέχρι τον τρόπο διασκέδασης.
Στην καλλιέργεια κοινωνικού αυτοματισμού, θεοποίηση του δόγματος ο σώζων εαυτόν σωθήτω και νομιμοποιημένο όσο ποτέ, τον φασισμό του δρόμου.
Στην απαξίωση της Τέχνης και του Πολιτισμού, μην μας ξεφύγει κανείς και αρχίσει να σκέφτεται ή να αισθάνεται…

Με τα μυαλά και την στοιχειώδη αισθητική πολτοποιημένα στο μπλέντερ της τηλεοπτικής χωματερής, όπου  τα σκουπίδια συναγωνίζονται ποιο είναι πιο σκουπίδι και τα δελτία να ρίχνουν πυρ ομαδόν στην κοινωνία,  το black down , αυτή η ιλιγγιωδώς καθοδική πορεία προς το μαύρο σκοτάδι που χαράσσει το σύστημα, με πρόσχημα τον COVID 19, είναι το κεντρικό πρόσημο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ακόμη και εάν,όπως φημολογείται εντονότατα, αποπεμφθεί η Νίκη Κεραμέως, δεν θα πρόκειται για αποδοκιμασία των αντιλήψεων της. Είναι άλλωστε απολύτως συμβατές με το κυρίαρχο αφήγημα.
Θα είναι μόνον ένα ακόμη τρικ, αυτή την φορά προκειμένου αφενός να εκτονωθεί, όπως ελπίζουν, το κίνημα των καταλήψεων και αφετέρου να ικανοποιηθεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος χρεώνεται το φιάσκο με τις μάσκες – τεντόπανα στα σχολεία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X