Παρασκήνιο

Το παρασκήνιο της απόφασης Μητσοτάκη για το σκάνδαλο με τα ΚΕΚ

Το παρασκήνιο της απόφασης Μητσοτάκη για το σκάνδαλο με τα ΚΕΚ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πικρό καφέ έπινε  για δύο συνεχόμενες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός εξ αιτίας της ιστορίας, που αφορούσε  την κατάρτιση των επιστημόνων και της απόφασης του Γιάννη Βρούτση, να δώσει το έργο σε φιλικές προς την ΝΔ εταιρείες.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ήλπιζαν ότι η ιστορία μέσα στο Πάσχα θα ξεχαστεί. Την Τρίτη το πρωί όμως ήρθε  ο Αλέξης Τσίπας  ο οποίος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξηγήσεις για το σκάνδαλο. Στο Μέγαρο Μαξίμου κατάλαβαν ότι ο κλοιός γύρω από αυτή την ιστορία σφίγγει ενώ παράλληλα άρχισαν και οι αποκαλύψεις στον Τύπο.

Ο υπουργός στον πρωθυπουργό Γιώργος Γεραπετρίτης εισηγήθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να τελειώνει μια ώρα νωρίτερα με αυτή την ιστορία. Υπήρξε μάλιστα και η σκέψη –λένε κάποιοι –να βγει ο πρωθυπουργός  και με δήλωση του να πάρει πίσω την απόφαση Βρούτση. Οι πιο ψύχραιμοι επεσήμαναν ωστόσο  στον πρωθυπουργό ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτόματα και αποπομπή του υπουργού,  καθώς κάποιος θα έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη γι αυτή την ιστορία.

Τελικά αποφασίστηκε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας να κάνει την δήλωση μέχρι νεοτέρας. Όπως όμως έχει γράψει ο eretikos ο Γιάννης Βρούτσης θα είναι μέσα στην δεκάδα που θα πάει στον πάγκο στον επόμενο ανασχηματισμό , περίπου τον Ιούνιο…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X