Διεθνή

Το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου έθιξε ο Τραμπ στον Ερντογάν

Το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου έθιξε ο Τραμπ στον Ερντογάν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε με τον κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον πρόεδρο της Τουρκίας, αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, που δημοσιοποιήθηκε στις 3 το απόγευμα τοπική ώρα.

Ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν οι δύο πρόεδροι είναι και τα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου αναφέρει η αμερικανική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το προεδρικό ανακοινωθέν:

Ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρόεδρος Ερντογάν συζήτησαν τις τελευταίες προσπάθειες για να νικήσουν την πανδημία του κορονοϊού και να ανοίξουν ξανά (εννοεί την επανεκκίνηση της οικονομίας) τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τουρκία.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης κρίσιμα διμερή και περιφερειακά ζητήματα, όπως η Λιβύη, η Συρία και η Ανατολική Μεσόγειος.

Η Τουρκική ανακοίνωση

Ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μίλησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σήμερα το απόγευμα, ανακοίνωσε η Τουρκική Προεδρία.

Σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση:

“Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις διμερείς σχέσεις και τις περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της κρίσης στη Λιβύη.

Ο Πρόεδρος μοιράστηκε τις ανησυχίες του σχετικά με τη συνεργασία μεταξύ ορισμένων ομάδων, οι οποίες ήταν πίσω από πράξεις βίας και λεηλασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, και της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK / PYD-YPG στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Λιβύη, τον θαλάσσιο γείτονα της Τουρκίας”.

Δείτε ακόμη:

Ελληνοτουρκικά- Άγκυρα σε Παναγιωτόπουλο: «Έχουμε από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X