Media

Τόλης Βοσκόπουλος: 11 «διαμάντια» που τον έκαναν… ανεπανάληπτο (video)

Τόλης Βοσκόπουλος: 11 «διαμάντια» που τον έκαναν… ανεπανάληπτο (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όπως σας έχει ενημερώσει ο eretikos.gr, ο μεγάλος Τόλης Βοσκόπουλος πέθανε από ανακοπή καρδιάς, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδιστής έφυγε ξαφνικά λίγες μέρες πριν από τα γενέθλια του, που είναι στις 26 Ιουλίου και ήταν 81 ετών…

Ο «Πρίγκιπας» του ελληνικού τραγουδιού έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στο ελληνικό τραγούδι και τον κινηματογράφο, με τις επιτυχίες του να αντηχούν εδώ και δεκαετίες, κάτι που θα συνεχίσει να συμβαίνει και στις επόμενες γενιές…

Πώς όμως ο Τόλης Βοσκόπουλος έγινε ο «άρχοντας» του ελληνικού πενταγράμμου;

Είχε ένα εντυπωσιακό φάσμα συνεργασιών, ερμηνεύοντας τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα, του Μίμη Πλέσσα, του Άκη Πάνου, του Θανάση Πολυκανδριώτη, του Μάριου Τόκα, του Γιάννη Πάριου, του Γιώργου Κατσαρού, του Κώστα Βίρβου, του Φοίβου και πολλών άλλων.

Στην ιστορία έχει μείνει η συνεργασία του με τον Στράτο Διονυσίου. Μάλιστα όταν οι 2 καλλιτέχνες τραγουδούσαν στη Θεσσαλονίκη ένα απόγευμα αποφάσισαν να πάνε να παίξουν μπιλιάρδο. Η αγάπη του κόσμου για τα λαϊκά είδωλα ήταν τόσο μεγάλη που μέσα σε λίγη ώρα έξω από τη καφετέρια είχαν μαζευτεί χιλιάδες θαυμαστές με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή της αστυνομίας προκειμένου να μπορέσουν να βγούν από το μαγαζί.

Για παραπάνω από 35 χρόνια όλες του οι εμφανίσεις ήταν sold-out με τον Πρίγκιπα να αποθεώνεται από τους φανατικούς θαυμαστές.

Οι επιτυχίες του αμέτρητες, όμως μόλις 11 από αυτές είναι οι παρακάτω…

«Δυο καρδιές»…

«Το φεγγάρι πάνωθέ μου»…

«Μα εγώ αγαπώ μία»…

«Και εσύ θα φύγεις»…

«Γλυκά πονούσε το μαχαίρι»…

«Οι άντρες δε μιλούν πολύ»…

«Άιντε στην υγειά της»…

«Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά»…

«Ανεπανάληπτος»…

https://www.youtube.com/watch?v=_JzGOunbDZc

«Πριν χαθεί το όνειρο μας»…

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X