Πολιτική

Κλιμάκωση της αντιπαράθεσης: Απών ο Ιερώνυμος από την ορκωμοσία

Κλιμάκωση της αντιπαράθεσης: Απών ο Ιερώνυμος από την ορκωμοσία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ορκωμοσία -Με φόντο τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό και την απόφαση για τη μη τέλεση λειτουργίας τα Θεοφάνεια λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ Εκκλησίας και Κυβέρνησης. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι ναοί τα Θεοφάνεια, παρά την απαγόρευση που επέβαλε η πολιτεία λόγω των μέτρων του κορονοϊού, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας Δικαιάκος.

Ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας Δικαιάκος από την πλευρά του, δήλωσε πριν από λίγο ότι ο Αρχιεπίσκοπος παρίσταται μόνο στην ορκωμοσία του Πρωθυπουργού. Στις υπόλοιπες τελετές ορκωμοσίας παρίσταται ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

«Αντάρτικο» από την Εκκλησία: Τα Θεοφάνεια θα ανοίξουν οι ναοί

Αντίθετα με όσα αποφασίστηκαν από την Κυβέρνηση, η Ιερά Σύνοδος εμμένει στη θέση της πως οι ναοί θα πρέπει ανοίξουν για τους πιστούς για τον εορτασμό των Θεοφανίων και μάλιστα για τον ίδιο λόγο με εγκύκλιο που εστάλη σε όλες τις Μητροπόλεις της χώρας ανακοινώνει ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Προσφεύγει άμεσα εις το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της νέας ΚΥΑ υπ. αριθμ. Δ1α/Γ.Π.Οικ.2 (ΦΕΚ Β΄1/2-1-2021) εξ ονόματος της Εκκλησίας της Ελλάδος ως και των 82 Ιερών Μητροπόλεων Αυτής» αναφέρει χαρακτηριστικά στην εγκύκλιό της η Εκκλησία προς της Μητροπόλεις της χώρας.

Η μεγάλη ανατροπή και οι αλλαγές που αποκαλύπτει η δημοσκόπηση της MRΒ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X