Παρασκήνιο

Μετά το “καρφί” της Γιαννάκου και ο Στέλιος Πέτσας αδειάζει τον ΑδωνιΓεωργιάδη

Μετά το “καρφί”  της Γιαννάκου και ο Στέλιος Πέτσας αδειάζει τον ΑδωνιΓεωργιάδη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Μαριέττα Γιαννάκου τον “κάρφωσε”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τον άδειασε. Η σημερινή η μέρα δεν ήταν καθόλου καλή για τον Αδωνι Γεωργιάδη. Βλέπετε η Μαριέττα  Γιαννάκου αποδοκίμασε με ένταση τον χαρακτηρισμό «κακομαθημένα» για τους μαθητές που κάνουν καταλήψεις.

Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άδειασε τον Άδωνι Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του ότι η κυβέρνηση μόλις της δοθεί η ευκαιρία θα αλλάξει τη Συμφωνία των Πρεσπών στα ζητήματα της ιθαγένειας και της γλώσσας για τη Βόρεια Μακεδονία.

Συγκεκριμένα ο Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς για το αν αυτή είναι η επίσημη θέση της κυβέρνησης απάντησε:

«Η επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι γνωστή: Από τη στιγμή που κυρώνεται μία διεθνής συμφωνία δεν μπορεί να αλλάξει και εφόσον η συμφωνία των Πρεσπών έχει κυρωθεί, παράγει αποτελέσματα» και ο κ. Πέτσας πρόσθεσε:

«Το μόνο που μπορεί να γίνει πλέον είναι η συνεπής εφαρμογή της συμφωνίας και στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας, η ελληνική πλευρά θα κοιτάξει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει προ ημερών πως «όταν μας δοθεί η ευκαιρία για την αλλαγή στα δύο κρίσιμα σημεία που είναι η εθνικότητα και η γλώσσα θα την αλλάξουμε. Όμως για να φτάσουμε στο σημείο να την αλλάξουμε, θα πρέπει να μη χρεωθεί η Ελλάδα το κόστος της καταπάτησης της».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X