Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη: Επίθεση σε Σαμαρά και προστασία σε Μητσοτάκη

Ντόρα Μπακογιάννη: Επίθεση σε Σαμαρά και προστασία σε Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το αίμα νερό δεν γίνεται … Το απέδειξε για μια ακόμη φορά η  Ντόρα Μπακογιάννη η οποία δεν δίστασε να τα βάλει με τον Αντ. Σαμαρά  με αφορμή την συνέντευξη του στην εφημερίδα Καθημερινή και τις απόψεις που εξέφρασε εκεί για την  έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, το διεθνές δικαστήριο της Χάγης αλλά και την συμφωνία των Πρεσπών.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών έδωσε τα τελευταία εικοσιτετράωρα  τουλάχιστον τρεις συνεντεύξεις προκειμένου να απαντήσει στον αιώνιο εχθρό της οικογένειας Μητσοτάκη , τον Αντ. Σαμαρά , βάζοντας έτσι σε δεύτερη μοίρα τις διαφωνίες της με τον αδελφό της Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ξεχνώντας μάλιστα  ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής την είχε αδειάσει όταν στην συζήτηση για τα 12 μίλια άφησε να εννοηθεί ότι οι επιθέσεις που έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα όταν επιχείρησαν να περάσουν από την Βουλή το θέμα της επέκταση των 12 μιλιών ήταν προσωπικές.

Η Ντόρα Μπακογιάννη στις συνεντεύξεις της υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι τα ίδια και ίσως περισσότερα είχε κάνει και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ όταν ήταν πρωθυπουργός .

«Ο κ. Σαμαράς έχει παγίως αυτές τις απόψεις με ένα μικρό διάλειμμα, της δικής του πρωθυπουργίας. Γιατί κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του οι διερευνητικές επαφές προχωρούσαν, άρα είχαν τον ίδιο στόχο με τον δικό μας. Μάλιστα με παρέμβαση του κ. Βενιζέλου τότε το αντικείμενο των διερευνητικών επεκτάθηκε και στην Ανατολική Μεσόγειο και τα ανώτατα συμβούλια συνεργασίας των χωρών προχωρούσαν. Όταν άσκησε την εξουσία, την άσκησε με τις πάγιες θέσεις του Υπουργείου Εξωτερικών».

Με ειρωνεία υποβάθμισε την αξία της παρέμβασης του Αντ. Σαμαρά λέγοντας : «Εμείς στη ΝΔ επειδή έχουμε την τύχη να έχουμε πολλούς πρώην πρωθυπουργούς, έχουμε εγκαίρως δηλώσει ότι οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν το αυτονόητο δικαίωμα να καταθέτουν τις απόψεις τους είτε αυτές είναι σύμφωνες είτε όχι με τις απόψεις της ηγεσίας»

Προέβλεψε μάλιστα ότι «ούτε ένας βουλευτής δεν πρόκειται να αρνηθεί να συνταχθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός έχει μία μεγάλη ικανότητα να πείθει τους συνομιλητές του και την κοινοβουλευτική του ομάδα για το ορθόν των επιλογών του.»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X