Ο Προβοκάτορας

Οκτάωρο: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας “δουλεύει” και μας προσβάλει

Οκτάωρο: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας “δουλεύει” και μας προσβάλει
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οταν δεν έχεις δουλέψει. Οταν δεν είχες ποτέ στη ζωή σου Ελληνα αφεντικό. Οταν δεν είχες ποτέ ανάγκη το μισθό και την υπερωρία, φαίνεται πως δεν γνωρίζεις τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα και πετάς πομφόλυγες περί προστασίας του οκταώρου με την ψηφιακή κάρτα εργασίας.

Λες και το πρόβλημα δεν είναι η κακή κατάσταση της οικονομίας, δεν είναι η υψηλή ανεργία, δεν είναι οι χαμηλοί μισθοί, αλλά μία πλαστική κάρτα με ένα τσιπάκι.

Το πιο ελαφρύ, όταν γράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι με τη ψηφιακή κάρτα εργασίας προστατεύεται ο χρόνος εργασίας, είναι να έχει άγνοια της ελληνικής πραγματικότητας, της ανάγκης των πολιτών και της σημασίας κατοχύρωσης του δικαιώματος στην οκτάωρη πληρωμένη εργασία και στην πληρωμένη υπερωρία.

Γιατί αν δεν έχει άγνοια και ισχυριστεί ότι γνωρίζει, τότε επιστρέφει τη χώρα στον εργασιακό μεσαίωνα και όταν μας παρουσιάζει την οπισθοδρόμηση σαν πρόοδο και μεταρρύθμιση μας “δουλεύει” κατάμουτρα και προσβάλει βάναυσα τη νοημοσύνη μας. Και είναι αυτό το πλέον εξοργιστικό, γιατί νομίζει ότι μπορεί να μας σερβίρει σανό και εμείς να το καταπίνουμε αμάσητο.

Διαβάστε τι ανάρτηση έκανε ο Μητσοτάκης που δεν έχει ανάγκη τον μισθό

«Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με πράξεις: Με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, όπου θα καταγράφεται και θα προστατεύεται ο χρόνος εργασίας. Με το δικαίωμα στην αποσύνδεση. Με την επιλογή ο ίδιος ο εργαζόμενος να διευθετεί τον χρόνο απασχόλησής του με ουσιαστική κατοχύρωση του 8ωρου», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρωθυπουργός.

 

Ο Προβοκάτορας χωρίς ψηφιακή κάρτα εργασίας

ΥΓ. Στη φωτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ώρα ανέμελης εργασίας χωρίς μισθό…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X