Διεθνή

Προκλητικός Ερντογάν: «Ειρηνευτική επιχείρηση» ήταν η εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο

Προκλητικός Ερντογάν: «Ειρηνευτική επιχείρηση» ήταν η εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Προκλητικός Ερντογάν: Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν πήγε στην κατεχόμενη Κύπρο για να γιορτάσει την μαύρη επέτειο της εισβολής του Αττίλα έστειλε όμως προκλητικό μήνυμα στην τουρκοκυπριακή ηγεσία αποκαλώντας την τουρκική εισβολή «ειρηνευτική επιχείρηση».

Ο Ερντογαν, εκτός από το μήνυμα που έστειλε στις φιέστες στα κατεχόμενα, ανέβασε και ένα τουίτ με «ευχές» στην.. Κατοχή. «Συγχαρητήρια για την 48η επέτειο της Ειρηνευτικής μας Επιχείρησης στην Κύπρο, η οποία έθαψε κάθε απόπειρα ενάντια στα δικαιώματα, τα δίκαια, την ύπαρξη και την κυριαρχία του Τουρκοκυπριακού λαού, κυρίαρχου και ισότιμου συνιδιοκτήτη του νησιού. Τιμή στη μνήμη των μαρτύρων μας και ευγνωμοσύνη στους βετεράνους μας», έγραψε στο Τουίτερ, ο Ερντογάν.

Η επίτευξη μιας δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης «λύσης» στην Κύπρο θα είναι δυνατή μόνο με ένα πλαίσιο που βασίζεται στις πραγματικότητες, ανέφερε στο μήνυμά του για την 48η επέτειο της εισβολής, ο Τούρκος πρόεδρος, εκφράζοντας πλήρη στήριξη στο όραμα λύσης που ο Ερσίν Τατάρ παρουσίασε στη Γενεύη πέρυσι «για την επικύρωση της κυριαρχικής ισότητας και του διεθνούς καθεστώτος των Τουρκοκυπρίων και την επακόλουθη διαπραγμάτευση μοντέλων συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών στο νησί».

Ο Ερντογάν εκφράζει τη στήριξή του στις προτάσεις συνεργασίας που κατέθεσε ο Τατάρ, η εφαρμογή των οποίων -πρόσθεσε- και η επίτευξη λύσης βασισμένης στην κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς του τουρκοκυπριακού «λαού» θα συμβάλει σημαντικά όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στην ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Ιμπραχήμ Καλίν

Παράλληλα, και στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ιμπραχήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έγραψε: «Πριν 48 χρόνια σαν σήμερα οι στρατιώτες μας απάντησαν στην καταπίεση και διασφάλισαν την ειρήνη στην Κύπρο. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Τουρκοκυπρίων, με την ίδια αποφασιστικότητα, καθώς αποτελεί εθνικό μας θέμα. Στην επέτειο της Ειρηνευτικής Επιχείρησης στην Κύπρο τιμούμε τους μάρτυρες μας και ευγνωμονούμε τους βετεράνους μας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X