Αναλύσεις

Τουρκικός τύπος για την Γαλάζια Πατρίδα: Η φωτογραφία του Ερντογάν ενόχλησε την Ελλάδα

Τουρκικός τύπος για την Γαλάζια Πατρίδα: Η φωτογραφία του Ερντογάν ενόχλησε την Ελλάδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
«Ο ελληνικός τύπος, αφιέρωσε εκτεταμένο χώρο στην επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 31 Αυγούστου στην Ναυτική Ακαδημία της Εθνικής Αμύνης στην Τούζλα. Ο λόγος για αυτό το ενδιαφέρον ήταν ο χάρτης που εσφαλμένα ερμηνεύτηκε από την ελληνική πλευρά, που αφορά πάγια θέση της Τουρκίας στο θέμα της ΑΟΖ» τονίζει ο τουρκικός τύπος για τις εκτεταμένες αναφορές στην Ελλάδα για τον χάρτη της Γαλάζιας πατρίδας.

 Σημειώνοντας, ότι «ο ελληνικός τύπος έδειξε τον Ερντογάν εκτενέστατα μπροστά από τον χάρτη, που αφορά την τουρκική ΑΟΖ, αφιερώνοντας πολύ χώρο στην επίσκεψη του στην Τούζλα» .
Ενώ τους κάνει εντύπωση: «Γράφοντας ότι πολλά από τα νησιά του Αιγαίου στο χάρτη παρουσιάζονται ότι ανήκουν στην Τουρκία δίνοντας την εντύπωση ότι είναι μέρος αυτής, έγραψαν ενοχλημένοι οι συνάδελφοι στην Ελλάδα»
Να σημειώσουμε, ότι στον χάρτη φαίνεται ξεκάθαρα για πρώτη φορά τι περιλαμβάνει η «γαλάζια πατρίδα» για τους Τούρκους. Ενσωματώνοντας τα ύδατα γύρω από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κρήτης και τμήμα των Κυκλάδων.
Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Βουλή: Εγκρίθηκε ο διορισμός της Λαζαράκου ως επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X