Κοινωνία

Ιωάννινα- Τραγωδία: Νεκρός ο πιλότος του αεροσκάφους

Ιωάννινα- Τραγωδία: Νεκρός ο πιλότος του αεροσκάφους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ιωάννινα -Στην ανάρτηση στο Facebook που υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής των Iraqi Airways γίνεται λόγος για πληροφορίες που έλαβε η εξειδικευμένη ομάδα Ιρακινών που είχε στείλει η εταιρεία.

Νεκρός ο πιλότος του αεροσκάφους

Στην ίδια ανακοίνωση οι Iraqi Airways εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του Albari Al-Azz, όπως ήταν το όνομα του πιλότου του εκπαιδευτικού αεροσκάφους.

 Το χρονικό

Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 11:20 τοπική ώρα από ιδιωτική αερολέσχη στην Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα και έκτοτε χάθηκε το στίγμα του και δεν έχει επικοινωνήσει.

Συγκεκριμένα στις 13:20 δεν επικοινώνησε με τον ασύρματο με αποτέλεσμα να θεωρείται αγνοούμενο. Το τελευταίο στίγμα έχει καταγραφεί στις 12:28, πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικώς στις έρευνες μετείχε και ένα επιβατικό αεροσκάφος, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από τα Ιωάννινα.

Όταν σήμανε συναγερμός για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, το επιβατικό έκανε τρεις στροφές πάνω από την πόλη, σε μια προσπάθεια να εντοπίσει κάποιο στίγμα και προσγειώθηκε εκ νέου στα Ιωάννινα γιατί ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει για δρομολόγιο στις 16:30.

Πρόκειται για αεροσκάφος της εκπαιδευτικής σχολής Egnatia Aviation, ενώ η ΕΡΤ μετέδωσε ότι ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους είναι ιρακινής καταγωγής.

Τραγωδία στη Δάφνη: Έκκληση για μάρτυρες σε τροχαίο δυστύχημα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X