Χωρίς Κατηγορία

Υπουργείο Υγείας: Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα στις διοικήσεις των νοσοκομείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα στις διοικήσεις των νοσοκομείων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην αναθεώρηση της λίστας με τις νέες και νέους επικεφαλής των δημόσιων νοσοκομείων προχώρησε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Μετά την αυστηρή κριτική που δέχθηκε για αρκετά από τα στελέχη που είχε αρχικά αποφασίσει να διορίσει αλλά και τη διαδικασία επιλογής τους, η Αριστοτέλους αποφάσισε να αντικαταστήσει 13 εκ των αρχικών εκλεκτών της.

Αποδεκτές έγιναν οι παραιτήσεις 6 επιλεγέντων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών, ενώ ανακλήθηκε η εντολή διορισμού 7 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών. Όλα τα νέα πρόσωπα που θα τους αντικαταστήσουν επιλέχθηκαν από την
αξιολογική κατάταξη της Επιτροπής.

Ειδικότερα, στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) των Αθηνών, ο Αδαμάντιος Γάκης αντικαθίσταται από τον Ιωάννη Ευθυμιάδη για τη θέση του αναπληρωτή διοικητή στην Οργανική Μονάδα του νοσοκομείου Αμ. Φλέμινγκ, που είναι διασυνδεόμενο με το Σισμανόγλειο.

Αλλαγές και σε δύο αναπληρωτές νοσοκομείων παίδων. Συγκεκριμένα ο Ιωάννης Παύλου αντικαθιστά την Ελευθερία Πικρού στο ΓΝ Παίδων «Αγ. Σοφία» και Ευσταθία Κατοίκου τον Νικόλαο Αντωνίου στο ΓΝ Παίδων Πεντέλης.

Στη 2η ΥΠΕ Πειραιά και Αιγαίου οι αλλαγές αφορούν στους διοικητές τριών νησιωτικών νοσοκομείων. Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Ζουλούφος αντικαθιστά τον Κωνσταντίνο Παράσχο, στο ΓΝ-ΚΥ Κω, ο Σταμάτης Βασιλειάδης αντικαθιστά τον Αναστάσιο Τσαχουργιανίδη, ενώ στο ΓΝ-ΚΥ Καλύμνου ο Γεώργιος Λαζαρίδης αντικαθιστά την Καλλιόπη-Μαρία Σταθοπούλου.

Καμία αλλαγή δεν υπήρξε στα πρόσωπα που θα διοικούν τα δημόσια νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας, ενώ στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης ο Παναγιώτης Πεγίδης αντικαθιστά τον Κυριάκο Ασίκογλου στη θέση του Αναπληρωτή Διοικητή στο Γ.Ν. Σερρών.

Ο Δημήτρης Κεχαγιάς θα αντικαταστήσει ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα πρόσωπα, τον Κωνσταντίνο Πατέρα, στη θέση του Διοικητή του ΓΝ Καρδίτσας στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Οι ενστάσεις για την επιλογή του κ. Πατέρα σχετίζονταν κυρίως με την ηλικία του.

Στην ίδια υγειονομική περιφέρεια ο Κωνσταντίνος Χροναίος θα είναι ο επόμενος Αναπληρωτής Διοικητής στο Γ.Ν. Λιβαδειάς – Γ. Ν. Θήβας με αρμοδιότητα στην Αποκεντρωμένη οργανική μονάδα ΘΗΒΑ, αντί του Κωνσταντίνου Τυρηνόπουλου, ένα από τα πρόσωπα που επίσης απασχόλησε τη δημόσια συζήτηση και παραιτήθηκε από το διορισμό με καταγγελίες. Ο τίτλος σπουδών του κ. Τυρηνόπουλου είχε θεωρηθεί ανεπαρκής για να καλύψει τα προαπαιτούμενα προσόντα της προκήρυξης. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά για προσβολή της προσωπικότητας του.

Στην 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δ. Ελλάδος, η Ειρήνη Αγγελάκου θα αναλάβει Αναπληρώτρια Διοικήτρια στο Γ.Ν. Ηλείας, με αρμοδιότητα στην Αποκεντρωμένη οργανική μονάδα Αμαλιάδας, αντί του Θεόδωρου Θεοδωρακόπουλου.

Στην 7η ΥΠΕ της Κρήτης, ο Εμμανουήλ Μπολώτης θα αντικαταστήσει τον Εμμανουήλ Φραγκάκη ως Αναπληρωτής Διοικητής στο Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», ενώ Αναπληρώτρια Διοικήτρια στο Γ.Ν. Λασιθίου, με αρμοδιότητα στην Αποκεντρωμένη Οργανική Μονάδα Σητείας, θα αναλάβει η Ελευθερία Δαρατσιάνου αντί του Λεωνίδα Τερζή.

Τέλος, στη θέση της Αναπληρώτριας Διοικήτριας του Γ.Ν. – Κ.Υ. Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» τοποθετείται η Βασιλική Ειρήνη Χατζέα αντί του Γεώργιου Μπαρμπούνη.

Δείτε ακόμη:

Αστυνομικός σε κύκλωμα προστασία μαγαζιών και στημένους αγώνες ποδοσφαίρου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X